Jurist Privaatrecht

Jurist Privaatrecht

 • Publicatie datum:19 september 2017
 • Aantal keer bekeken 4571
0 Reacties
 • Opleidingsniveau Universiteit
  Ervaringsniveau Senior
  Aantal uur per week 17 tot 24 uur
 • Start datum 21 September 2017
  Eind datum 21 September 2017
  Branche ervaring Gemeente
 • ZZP tarief € 60 - €75, € 75 - €90
Zoetermeer, Nederland
Opdracht omschrijving
Duur
3 maanden
Opleidingsniveau
WO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
28 september 2017 om 16:00 uur

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Het taakveld Bestuurlijke Juridische Zaken (BJZ) maakt deel uit van het cluster Bedrijfsvoering. De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3delijn.

Het taakveld BJZ bestaat uit 15 medewerkers en werkt aan de juridische kwaliteit van de organisatie door het geven van tweedelijns juridisch advies, het ondersteunen van de commissie bezwaarschriften,  het beheren van de verzekeringsportefeuille en het afhandelen van schademeldingen en aansprakelijkstellingen.

Opdracht
Voor tijdelijke vervanging in verband met het ontstaan van een vacature zoekt de gemeente voor een jurist civiel recht. Samen met de andere juridisch adviseurs en de interne advocaat ben je een vakbekwame vertegenwoordiger van het taakveld BJZ. Je adviseert en ondersteunt collega’s, management en bestuur als tweedelijns juridisch adviseur over juridische vraagstukken op het gebied van aanbestedingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht, staatssteun en mededingingsrecht.

Vereisten / knock-outcriteria

– Aantoonbare kennis van de rechtsgebieden aanbestedingsrecht en contractenrecht

Eisen

Minimaal afgeronde juridische opleiding op WO-niveau
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als jurist in de non-profit sector
Minimaal 1 opdracht in de laatste 5 jaar als civielrechtelijk jurist bij een grote (100.000+) gemeente
Aantoonbare kennis van de rechtsgebieden staatssteun, mededingingsrecht en het ondernemingsrecht

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase.

In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria. De kandidaten die in deze vergelijking als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaat voldoet aan de hierna te noemen competenties:

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Klantgerichtheid
 • Aanpassingsvermogen

CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.