Jurist Bezwaar (ZZP / Interim) #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 22 oktober 2017
Reageren tot 27 oktober 2017
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 13 november 2017
Eind datum 12 mei 2018
Opleidingsniveau HBO, Universitair | WO
Ervaringsniveau Medior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Organisatie
Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de organisatie. Circa 15 medewerkers geven juridisch advies aan bestuur, directie en eenheden. Bovendien is het team verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften tegen besluiten, aansprakelijkheidskwesties en verzekeringen.
Oplossingsgerichtheid zit in het DNA van onze juristen. De organisatie is één van de grondleggers van ‘Prettig contact met de overheid’.

Opdrachtomschrijving
Je werkt samen met 4 andere juristen en een ondersteuner aan de behandeling van bezwaarschriften.

Verantwoordelijkheden / Resultaten
Na ontvangst van een bezwaarschrift zoek je contact met de bezwaarmakers, eventuele andere belanghebbenden en collega’s, om te onderzoeken of een geschil buiten de formele procedure kan wordenopgelost. Soms volstaat een nadere toelichting op een genomen besluit. In andere gevallen kan een besluit worden aangepast of wordt op een andere manier perspectief geboden waarmee aan de bezwaren tegemoet wordt gekomen. Als een geschil niet wordt opgelost, volgt de formele behandeling van het bezwaarschrift of de klacht. Bezwaarmakers worden gehoord door een onafhankelijk voorzitter en een gedeputeerde. Jij bereidt de zitting voor en treedt op als secretaris. Na de zitting schrijf je het concept voor de beslissing op bezwaar en leg je die aan het bestuur voor.

Eisen:
– Beschikt aantoonbaar over tenminste een afgeronde universitaire opleiding (master of doctoraal) op het gebied van rechten.
– Beschikt aantoonbaar over relevante kennis van de Algemene wet Bestuursrecht en rechtsbeschermingsprocedures, blijkend uit opleiding(en) en/of werkervaring.

Wensen:
– Aantoonbare relevante kennis (blijkend uit opleiding(en) en/of werkervaring) van voor de functie relevante rechtsgebieden, waaronder:
– Subsidierecht.
– Wet natuurbescherming.
– Handhavingsrecht.
– Nadeelcompensatie.
– Wet openbaarheid van Bestuur.
– Wet personenvervoer.
– Onderwijsrecht.
– Europese programma’s.
– Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met de toepassing van mediationvaardigheden.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners