Interim Verandermanager #KRTZ2788464 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Verandermanager #KRTZ2788464

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 juni 2020
Reageren tot 22 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie 's-Hertogenbosch
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Werk je graag vol trots mee aan een nog beter provincie dat nog, aantrekkelijker, bereikbaarder en concurrerender is? Lees dan snel verder!

Uitdaging:

Binnen de organisatie wordt er een impuls gegeven aan het proces- en informatiemanagement concernbreed en binnen alle programma’s. Dit vraagt niet alleen om meer kennis over de technische kant van proces- en informatiemanagement, maar aanvullend de expertise op de meer zachte kant van de verandering (lees gedrag- en cultuurverandering). Deze expertise is nodig om de slag te maken naar de opgavegestuurde netwerkorganisaties die de organisatie wil zijn. 

Je krijgt de opdracht om binnen de programma’s een traject te ontwikkelen van ‘weten naar doen’.  Je ontwerpt en zet veranderprocessen uit. Je voert impactanalyses uit en adviseert binnen de programma’s hoe de mensen mee te nemen bij de veranderingen. Daarnaast vertaal je de inzichten en ervaringen met de veranderopgaven binnen de programma’s naar concernbrede adviezen hoe veranderingen te implementeren.

Je zet jezelf proactief in om samen met de programmamanager Bedrijfsvoering, Beleid en Advisering (BBA), het team Proces- en Informatiemanagement (PIM) en de strateeg innovatie, te adviseren over verandertrajecten binnen de organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van veranderingen binnen de organisatie en in het bijzonder binnen de afzonderlijke programma’s. Verandermanagement kan betrekking hebben op uiteenlopende zaken zoals cultuurveranderingen, het samenwerken in- en extern, het klantgerichter werken of bijvoorbeeld verbeterprogramma's die doorgevoerd moeten worden. Aan jou de taak om hierover te adviseren en de processen te begeleiden.

  Kandidaatomschrijving

  Wat verwachten we van jou?

  • De werkzaamheden van een veranderkundige vragen over het algemeen om veel ervaring en kennis, zeker van trajecten gericht op gedragsverandering, omdat verandermanagement behoorlijk ingrijpend en complex is.
  • Als veranderkundige moet je zodanig aansturen dat er continu verbeteringen doorgevoerd worden.
  • De veranderingen zichtbaar kunnen maken voor de organisatie en de urgentie ervan kunnen blijven benadrukken. 
  • Je hebt ervaring met stakeholder management. Je moet met alle partijen en geledingen binnen de verschillende programma’s kunnen samenwerken. Zodat je iedereen achter de verandering krijgt.
  • Je kunt strategisch denken en bent in staat om een keuze te maken uit de verschillende veranderstrategieën die voorhanden zijn.
  • Je moet flexibel om kunnen gaan met nieuwe inzichten. Je streeft naar het optimaal haalbare.
  • Je bent besluitvaardig en toont in de verandering oprecht eigenaarschap. Alleen dan kun je de programma’s meenemen in veranderingen.
  • Als veranderkundige heb je ook het vermogen om veranderingen goed af te bakenen en te borgen. Goed kunnen luisteren en de verandering helder kunnen uitleggen zijn belangrijke factoren die mede het succes bepalen.
  • Je weet om te gaan met weerstand binnen de organisatie.
  • Je kwalificeert jezelf vooral op de competenties resultaat- en oplossingsgerichtheid, pro-activiteit, politiek- en organisatiesensitief, verbindend, doortastendheid, zelfstandigheid en innovatief.

  Eisen

  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als veranderkundige binnen overheidsorganisaties. Overheidsorganisaties met min. 500fte. 
  • Aantoonbaar succesvol verandertrajecten begeleid en vooral geïmplementeerd.
  • Beschikt over minimaal een afgeronde WO opleiding, op het gebied van organisatiewetenschappen en aangevuld met Leanopleiding op minimaal green belt niveau.
  • Aantoonbaar diverse afdelingsbrede, organisatiebrede en teamniveau verandertrajecten succesvol begeleid en geïmplementeerd bij middelgrote tot grote overheidsorganisaties, met een looptijd van > 6 maanden

  Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Beschikbaarheidsdatum;
  Hoeveel uur per week;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 19 sep 2021    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker
  Locatie: Leeuwarden    Uiterste reactiedatum: 22 sep 2021    Expertise: HRM adviseur
  Locatie: Lelystad    Uiterste reactiedatum: 21 sep 2021    Expertise: Secretaresse, Overig (Secretarieel)
  Locatie: Zeist    Uiterste reactiedatum: 20 sep 2021    Expertise: Product owner

  Onze partners