Interim Transitiemanager / Verandermanager #KRTZ4053999 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Transitiemanager / Verandermanager #KRTZ4053999

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 23 december 2020
Reageren tot 17 januari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Haarlem
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid, Gezondheidszorg I Welzijn
Verlenging Interim opdracht

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De transitie die de organisatie moet doorgaan is dusdanig complex en omvangrijk dat dit moet worden geleid door een externe Transitiemanager. De opdracht van deze persoon is om samen met de 4 teammanagers die er op dit moment zijn de verandering te leiden. De samenwerking tussen MT en staf dient onderdeel te zijn van de veranderopgave. Het moment is ook daar om de sector qua structuur meer in lijn te brengen met andere organisatieonderdelen, waardoor er een plattere organisatie kan ontstaan. Kortom er ligt bij de Transitiemanager ook de opdracht om te komen tot reorganisatie van de topstructuur. Eigenaarschap vormt hierin de basis. Waarbij ‘afspraak is afspraak’ een basisvereiste als werkhouding is.

We zoeken een interim Transitiemanager die deze veranderingen mede vorm kan geven. Een Transitiemanager met strategische visie én met oog en hart voor mens en organisatie.

De eerste fase van de opdracht bestaat uit een analyse van de huidige besturing en structuur

Deze analyse dient gedaan te worden langs twee perspectieven:

•     Bedrijfskundig – wat moet er sowieso gebeuren om de organisatie efficiënter en effectiever te maken?
•     Visie – welke elementen worden nog gemist voor een lange termijnvisie en hoe krijgen deze een plek?

Na de eerste fase dient te worden opgeleverd: een analyse met een adviesrapport

De tweede fase van de opdracht: zet een duidelijke koers voor en met de organisatie neer

Bouw een inspirerende, duidelijke en richtinggevende visie waar mensen op in beweging kunnen en willen komen. Geef in ieder geval antwoord op vragen als:

•       Wat is het bestaansrecht en de toekomstvisie als organisatie?
•       Wat is onze opdracht?
•       Hoe gaan we de organisatie inrichten?
•       Hoe gaan we de organisatie aansturen?

Bij de uitvoering van de verschillende fasen zullen de medewerkers nauw betrokken worden en een actieve rol vervullen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de inzet en wendbaarheid van de medewerkers ten aanzien van het primaire proces en de inzet in het coronaproces. 

Doorlopend fase in deze opdracht: breng de structuur en besturing in lijn met de analyse en visie

Het draait hierbij om de implementatie van de uitkomsten uit de analyse en de visie in de dagelijkse operatie, gaandeweg vorm te geven en bij te sturen gedurende het proces.

Het resultaat van de tweede fase is een heldere, breed gedragen toekomstvisie, waarin de eerste stappen reeds zijn gezet. Er staat een duidelijke structuur en er is een goede samenwerking tussen MT en staf. De blik is naar buiten gericht en er wordt samen opgetrokken met de partners, zoals gemeentes, ec. Samenwerking is op alle vlakken verbeterd, zowel intern als extern. 

Na de tweede fase dient te worden opgeleverd: resultaatomschrijving tot nu toe, alsmede een plan hoe verder te gaan. 

We zoeken iemand die beschikt over de volgende competenties en ervaring:

 • Je bent een snelle denker, kan snel schakelen, houdt van doorpakken en je bent op korte termijn beschikbaar.
 • Onafhankelijk, stevig en staat tegelijkertijd sterk in verbinding met je omgeving.
 • Je bent echt en oprecht, je kunt snel tot de kern komen en weet deze door te vertalen in scherpe analyses en durft te confronteren.
 • Je bent een goede coach die op het proces ‘on the job’ begeleiding geeft aan de 4 teammanagers en hebt hier ervaring mee. Feedback geven en feedback ontvangen zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Je bent strategisch ingesteld en gericht op een langetermijnvisie-ontwikkeling.
 • Je hebt bij voorkeur een WO-werk- en denkniveau.
 • Je bent een sterke verbinder die ook oog heeft voor alle digitalisering die door anderen doorgevoerd gaan worden.
 • Je bent iemand die over grenzen heen kijkt, zowel intern als extern.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld empathisch vermogen en je bent communicatief sterk.
 • Kortom, je bent een transitie professional:  innovatief, creatief, communicatief, omgevingsbewust, verbindend en energiek.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 1. Aantoonbare recente ervaring op het gebied van verandermanagement, succesvolle referenties, minimaal twee, graag bijvoegen in het cv evenals het aantonen van vergelijkbare opdrachten.
 2. Aantoonbare ervaring binnen de (semi) overheid en beschikt over minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als verandermanager.
 3. Aantoonbare afgeronde opleiding veranderkunde.
 4. Aantal jaren relevante werkervaring wordt meegewogen. Vermogen om analytisch en projectmatig te werken en in hoog tempo en met strakke planning de verschillende fases te doorlopen. Ervaring met verschillende fases in een proces en aantoonbare recente werkervaring met soortgelijke opdrachten. Is gewend om in een dynamische omgeving resultaten conform opdrachtbeschrijving te behalen. Taalvaardigheid. Je dient op redelijke reisafstand van Haarlem te wonen. 
 5. Aantoonbare recente ervaring in soortgelijke opdracht voor een afdeling van ad 100 fte.
 6. Minimaal 5 veranderprocessen, waarvan min. 2 in de zorg, zelfstandige veranderprocessen op management niveau begeleid, die een doorlooptijd hadden van minimaal 6 maanden. Beschrijf in het kort welke veranderprocessen u begeleid heeft, hoe groot het managementteam was, wat uw opdracht was, welke methodiek u heeft gebruikt en welk resultaat u heeft bereikt.
 7. Beschrijf aan de hand van de twee gevraagde fases welke processtappen, planning en resultaten u voorziet, in maximaal twee A4's.
 8. In bezit van WO-diploma.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 28 apr 2021    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2021    Expertise: JAVA developer, Backend developer, Full stack developer
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2021    Expertise: Service delivery manager, Management (ICT Algemeen & Change management), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2021    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner

Onze partners