Interim Sr. Scrummaster #KRTZ4031798 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Sr. Scrummaster #KRTZ4031798

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 13 mei 2020
Reageren tot 24 mei 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De organisatie heeft Agile werken opgeschaald tot een niveau waarbij de gehele IV-organisatie wordt betrokken, passend bij de complexe, snel veranderende wereld. Er wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die in korte sprints werkende software opleveren. Business en IV werken op een agile manier samen om sneller en beter business doelen te realiseren. Nu praten we echter niet langer meer over enkele teams die met Agile werken, maar over de toepassing van Agile concepten voor hele delen van de organisatie of de organisatie als geheel: het schalen van Agile.

De senior Scrummaster werkt voor één of meerdere teams en daarnaast volgens het model  adviseert zowel het transitieteam als de managementteams van de projecten en domeinen in de omgeving van zijn teams. De focus van de senior Scrummaster is volgens LESS waar een transitie van 'oud' naar 'nieuwe' nog steeds belangrijk is. De kennis en kunde van de Senior Scrummaster ligt besloten in jarenlange gedegen ervaring met agile alswel aantoonbare ervaring met agile transities bij overheidsorganisaties. De Scrummaster kan aantonen over de vaardigheid te beschikken deze verandering gezamenlijk met andere Scrummasters te kunnen begeleiden en faciliteren. Een gedegen kennis van en het werken met de organisatie is daarbij nodig gezien de complexiteit van deze transitie. 

Faciliteren en coachen van één of meer scrumteams (productieteams en productowners) en het managen van de impediments in een zeer complexe omgeving.

Het zichtbaar maken van de productiviteit van de teams en de gemaakte progressie. 

Samen met collega's Scrummasters het opzetten en uitwerken van activiteiten gericht op het opschalen van Agile in de organisatie. Dit specifiek afgestemd op de organisatie. Denk hierbij aan de specifieke taakstelling van de organisatie, de wettelijke kaders die mee zijn gegeven en de specifieke richtlijnen voor de uitvoering.

 • Samen met collega Scrumasters het begeleiden van het productiehuis in haar ontwikkeling om een lerende organisatie te worden, waarbij teams, clusters en domeinen op basis van self assessments zich verder kunnen ontwikkelen.
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het Agile model en het implementeren daarvan bij het productiehuis. Dit model bevat componenten en principes vanuit Large Scaled Scrum(LeSS), Spotify, Scaled Agile Framework (SAFe), Disciplined Agile Delivery (DAD) en Nexus.
 • Het bieden van proactieve ondersteuning bij de transitie naar het tot stand komen van een snelle en wendbare organisatie en het creëren van awareness buiten de scrumteams.
 • Samen met collega Scrummasters vormgeven en bijstellen van de transitie en waar nodig het verhelpen van belemmeringen zowel inhoudelijk als procesmatig.
 • Coaching op het gebied van de samenwerking, managementstijl, teamontwikkeling, houding en gedrag en het faciliteren van workshops om alignment te creëren van verschillende partijen.
 • Medeverantwoordelijk voor het zichtbaar maken van de productiviteit van de verschillende teams en de gemaakte progressie. Hierdoor zijn we als organisatie transparant en voorspelbaar. 

Eisen:

 1. CV en motivatie volledig in het NL omschreven;
 2. In de afgelopen 6 jaar, minimaal 4 jaar ervaring als Scrummaster waarvan minimaal 2 jaar werkervaring als Senior Scrummaster van minimaal twee teams in een complexe (= meer dan 50 DevOps teams waarvan Schaling een duidelijke rol speelt), grote (= 1000+) (overheid)organisatie;
 3. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;
 4. In de afgelopen 5 jaar minimaal 4 jaar werkervaring als Senior Scrummaster van minimaal twee teams, met het coachen en het trainen van deze teams. De samenstelling van de teams bestond uit verschillende samenstellingen (component / feature teams) op het gebied van agility, Lean en de wijze waarop de organisatie het agile werken heeft geschaald. Het zichtbaar maken van de toenemende toegevoegde waarde van de teams en de groei in hun volwassenheid. Dat door gebruik maken van de benodigde team-modellen (bv Tukman) en benodigde metrieken;
 5. In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als Senior Scrummaster, met het coachen van de organisatie (naast het faciliteren van één of meer scrumteams) op het gebied van agility, Lean en de wijze waarop de organisatie het agile werken heeft geschaald. Samenwerken met collega Scrumasters om de organisatie te begeleiden in Agile gedachtegoed en de benodigde veranderingen;
 6. In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring, met Large Scaled Scrum(LeSS), Spotify, Scaled Agile Framework (SAFe), Disciplined Agile Delivery (DAD) en Nexus;
 7. In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het agile speelveld, waaronder Scrum, Kanban, Lean, Agile Portfolio Management en Beyond Budgeting;
 8. In de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring als scrummaster van een DevOps teams. Je hebt samen met jouw teams aantoonbaar succes bij het minimaliseren van de afstand tussen ontwikkelaars (Dev) en operations (Ops);
 9. In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring met actieve kennisdeling met collega scrummasters en de organisatie. Actieve deelname aan de scrummaster-gilde binnen of buiten de organisatie met het verzorgen van kennisoverdracht in de vorm van workshops en korte trainingen en intervisie.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 13 mei 2021    Expertise: Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2021    Expertise: Overig (ICT Software Development), JAVA developer
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 14 mei 2021    Expertise: Coach, Overig (Management & Consulting), Agile coach, Scrum master ICT
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 16 mei 2021    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners