Interim Sr. HRM Adviseur #KRTZ6146305

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 september 2021
Reageren tot 15 september 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Venlo
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 10 oktober 2022
Aantal uur 28 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 80 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie.

 

Dit ga je doen als Senior HRM Adviseur

Als senior HRM adviseur ben jij de strategisch adviseur en sparringpartner van de directie en verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en realisatie van het strategisch HRM beleid en instrumenten. Het accent ligt op organisatieadvies en – ontwikkeling en de agendering van de HR opgaven, in deze neem je het HRM-team mee.

Het team bestaat op hoofdlijnen uit drie HR adviseurs, vier HR consulenten, een medewerker HR Control, salarisadministrateur, functioneel beheerder en administratief medewerker.

De komende jaren is een belangrijke opgave het ‘ontwikkelen van een HRM Visie en  HR programma’ afgestemd op de opgaven van de organisatie en ontwikkelingen. Je vervult hiervoor een trekkersrol in de werkgroep organisatieontwikkeling. Jij gaat samen met het management, team en organisatie aan de slag om dit uit te werken en te implementeren. Vanuit jouw vakkennis en ervaring vragen we je ook als trekker samen met de teammanagers en HR Adviseurs een meerjarig ontwikkelplan en strategische personeelsplanning op te zetten en te borgen in de organisatie.  Met jouw expertise koppel je visie en plannen aan elkaar en ben je in staat om deze in de praktijk te brengen. Vanuit deze rol geef je inhoudelijk richting aan de werkzaamheden van het HRM team en zorg je voor een constante innovatie van de processen.

Daarnaast ben je adviseur van de algemeen directeur, adviseer je directie en management over vraagstukken op strategisch en tactisch niveau op het vakgebied van HRM en je zoekt daarin de samenhang met de belangrijkste ontwikkelingen en (bestuurlijke) opgaven voor de gemeente Venray. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige organisatie. Ook adviseer je de WOR-bestuurder/bestuurder Lokaal Overleg. Als expert neem je eveneens deel aan complexe projecten of kan je als projectleider fungeren bij projecten op gebied van organisatieontwikkeling en HRM.

Taken

 • Het monitoren van HR-beleid en -processen en de effecten hiervan in de praktijk;
 • Binnen het team HRM vervul je een voortrekkersrol; je bent aanspreekpunt voor het management;
 • De ontwikkeling van organisatiebeleid samen met de HR Adviseurs en als afgeleide het HRM beleid, programma (agenda) en instrumenten;
 • Je bent betrokken bij de organisatieontwikkeling en doorvertaling naar de organisatie en HRM;
 • Je borgt en organiseert de inhoudelijke vertaling van strategische beleidskeuzes naar de praktijk en draagt daarmee bij aan de optimalisatie van werkprocessen;
 • Je adviseert de algemeen directeur, directie en management op strategisch en tactisch niveau op het gebied van HRM. Ook adviseer je de bestuurder/bestuurder Lokaal Overleg;
 • Als expert neem je eveneens deel aan complexe projecten of kan je als projectleider fungeren bij projecten op gebied van organisatieontwikkeling en HRM;
 • Je speelt pro-actief in op de ontwikkelingen in het vakgebied en borgt deze bij HRM, onderhoudt een breed netwerk en draagt actief kennis over aan collega’s;
 • Je onderhoudt contact met leden van de  directie en de teammanagers, weet wat er speelt en adviseert gevraagd en ongevraagd;
 • Je bepaalt mede de HR-agenda, samen met je collega’s en draagt deze uit in de organisatie;
 • Je draagt zorg voor de (door)ontwikkeling van optimaal ondersteunende HR-systemen en -processen;
 • Het monitoren van HR-beleid en -processen en de effecten hiervan in de praktijk;
 • Je draagt bij aan het positioneren van het team HRM in de organisatie.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau, afgeronde HBO opleiding (in de richting van HRM). 
 • Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als senior HRM adviseur in de afgelopen 4 jaar.
 • Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als senior hr adviseur functie binnen een gemeente, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
 • Aantoonbare rol gehad van meewerkend voorman/vrouw (trekkersrol) (expliciet toelichten op cv).
 • Ruime aantoonbare kennis en werkervaring op het gebied van organisatieadvies, organisatieontwikkeling, beleidsontwikkeling op strategisch niveau, veranderkundige-en bedrijfsvoering vraagstukken.
 • Ruime aantoonbare ervaring met advisering en het ontwikkeling van beleid op tactisch en strategisch HR gebied.
 • Door je ruime ervaring, verzamel en neem je snel informatie in je op om resultaatgericht je doelen te realiseren, ook samen met het team.
 • Je bent een denker en doener, die inspireert, adviseert en verbindt.
 • Je bent in staat om draagkracht te creëren bij directie, management en de medezeggenschapsorganen. Goed om kunnen gaan met verschillende belangen is een voorwaarde om dit te kunnen doen. En je weet medewerkers te overtuigen om de kwaliteit te leveren die het team HRM voor ogen heeft. Je bent aanspreekbaar op resultaten en spreekt collega’s daar ook op aan. Je bent niet snel uit het veld geslagen en weet bij weerstand het oorspronkelijk geplande resultaat alsnog te behalen. Dit kun je omdat je omgevingsbewust, resultaatgericht en empathisch bent.
 • Je hebt affiniteit en kennis van HRM systemen en ICT.
 • Je beschikt over de competenties analytisch vermogen, visie, resultaatgericht, overtuigingskracht, daadkracht en initiatief.
 • Affiniteit en ervaring met gemeentelijke organisaties.

 

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 13 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Enschede    Uiterste reactiedatum: 13 okt 2022    Expertise: Directeur, Teamleider, Management (Financieel), Overig (Management & Consulting), Overig (Financieel)
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: DIV medewerker, Overig (Administratief)

Onze partners