Interim Sr. Communicatieadviseur #KRTZ5552773 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Sr. Communicatieadviseur #KRTZ5552773

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 april 2020
Reageren tot 5 mei 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Hilversum
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Onze opdrachtgever is op zoek naar een senior communicatieadviseur met lef en humor. In deze veelzijdige rol ben je primair verantwoordelijk voor het adviseren van twee wethouders. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan de bestuurders voor zowel nieuw als bestaand beleid. Dit doe je op strategische niveau waarbij je proactief en ondernemend te werk gaat. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en bestuurlijke woordvoering over complexe vraagstukken gaat je makkelijk af. Ook weet je om te gaan met weerstand en beschik je over een goed ontwikkelde antenne voor wat van belang is voor jouw wethouders in het bijzonder en het college in het algemeen. Als sparringpartner van de bestuurders kijk je over de grenzen heen van de verschillende portefeuilles. Voor de portefeuille van je bestuurders regisseer je de strategische communicatie en werk je samen met de junior en medior communicatieadviseurs op (complexe) communicatieve vraagstukken. Je vertaalt maatschappelijke en politieke ontwikkelingen naar bestuurlijke relevantie en formuleert naar aanleiding daarvan het communicatieadvies (van buiten naar binnen). Je werkt vanuit het centrale team Communicatie.

Verder ben je in deze rol het eerste aanspreekpunt voor persvragen, doe je de woordvoering en begeleid je de bestuurder in de perscontacten. Je bereidt de publieke optredens voor van de bestuurder en draagt bij aan het monitoren van ontwikkelingen binnen de samenleving en duidt deze. Je draait mee in het lokale perspiket en in de (regionale) taakorganisatie Communicatie ten tijde van een crisis of ramp.

Specifieke taken en verantwoordelijkheden

  • Adviseren van twee bestuurders over de communicatie in hun portefeuille, perscontacten en openbare optredens.
  • Woordvoering.
  • Regie op communicatieadvies en uitvoering.

Eisen:
1. Aantoonbare werkervaring als strategisch communicatieadviseur binnen het publiek domein (overheid/gemeente).
2. Aantoonbare werkervaring als woordvoerder.
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van communicatie.
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als communicatieadviseur binnen het publiek domein (overheid/gemeente).
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als woordvoerder binnen het publiek domein (overheid/gemeente).
6. Aantoonbare werkervaring met het schrijven / redigeren van (complexe) teksten: persberichten, speeches.
7. Aantoonbare werkervaring met het adviseren van bestuurders bij perscontacten.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Alkmaar    Uiterste reactiedatum: 26 jul 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 14 jun 2021    Expertise: MarCom adviseur, Overig (Communicatie), Overig (Marketing)
Locatie: Roosendaal    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2021    Expertise: Medewerker Marketing & Communicatie, Overig (Communicatie)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 15 jun 2021    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker, Overig (Sociaal Domein), Overig (Administratief)

Onze partners