Interim Sr. Communicatieadviseur #KRTZ5045313

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 april 2020
Reageren tot 3 mei 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor een heldere en tijdige communicatie (plan, planning, advies en uitvoering) van het programma is onze opdrachtgever op zoek naar een Senior Adviseur Communicatie die goed kan schakelen tussen strategisch denken en praktisch uitvoeren. Als Senior Adviseur ben je, in samenwerking met het programmateam wat bestaat uit +/- 15 collega's vanuit verschillende disciplines, verantwoordelijk voor de communicatie van (de doelstellingen van) het programma. Je stelt communicatiestrategie en –plannen op voor zowel het programma als de onderliggende projecten en geeft (hands-on) uitvoering aan de communicatieactiviteiten. 

Je werkt in opdracht van de Programmadirecteur Digitalisering. Hierbij is er een nauwe samenwerking met de collega’s van de Dienst Communicatie en de Directie Communicatie.

We verwachten een bijdrage op drie niveaus:

 • Strategisch niveau: bouwen aan, beschermen van merk en reputatie en het verbinden van binnen- en buitenwereld met als doel: bijdragen aan de geloofwaardigheid en het vertrouwen, aan draagvlak en acceptatie en daarmee aan maatschappelijk krediet, continuïteit en ‘speelruimte’;
 • Regieniveau: analyses, communicatiebeleid en strategie moeten ook in de praktijk worden gebracht. Hierbij gaat het om de juiste timing en regie en gecombineerde inzet van interne en externe communicatiedisciplines;
 • Realisatieniveau: initiatieven nemen, programma's en activiteiten realiseren (concepten maken, verwoorden en verbeelden). Dit vereist vakmanschap, in tekst en beeld.

Je bent verantwoordelijk voor een heldere en tijdige communicatie (plan, planning, advies en uitvoering) van het programma, de projecten, (ICT en kennismanagement) implementaties en stakeholders. 

 • Je stelt communicatiestrategie en –plannen op voor zowel het programma als de onderliggende projecten en geeft (hands-on) uitvoering aan de communicatieactiviteiten. 
 • Je adviseert en ondersteunt de programmamanagers en projectleiders met de communicatie van hun projecten en producten door: 
  • Complexe technologische, juridische en ethische vraagstukken (bijvoorbeeld op het gebied van Artificial Intelligence) te vertalen naar diverse doelgroepen (op diverse niveaus) en stakeholders, zowel in- als extern;
  • Het schrijven en uitvoeren van een communicatieplan voor de (landelijke) borging en vernieuwing van de gezamenlijke aanpak.
 • Je brengt samenhang aan in het communicatiebeleid en -strategie van zowel het programma als van de organisatie en vertaalt deze in concrete adviezen en acties met passende middelen;
 • Je zorgt in samenwerking met de redacties en woordvoering voor artikelen en berichten voor diverse media;
 • Je verzorgt presentaties voor de Programmadirecteur in zowel Nederlands als Engels. De Engelse taal beheers je in woord- en geschrift. 

Eisen:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Senior Communicatie Adviseur binnen een organisatie in de veiligheidsketen met meer dan 5000 werknemers. Ervaring vanuit de bureauzijde als communicatieadviseur valt niet onder deze eis.
 • Recente (niet langer dan 2 jaar geleden) aantoonbare werkervaring op het gebied van woordvoering, voorlichting en communicatieadvies.
 • In de afgelopen 5 jaar ervaring met storytelling als communicatiemiddel in projecten.
 • In de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring in de veiligheidsketen als Senior Adviseur Communicatie binnen een programma of project.
 • Aantoonbare werkervaring als Senior Adviseur Communicatie of (Wetenschappelijk) Journalist in het schrijven van artikelen en berichten voor de media.
 • In de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring in het ontwikkelen van communicatiemiddelen die doelgroepen in beweging brengt. 
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners