Interim Senior Scrummaster #KRTZ3447879

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 november 2022
Reageren tot 1 december 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 11 juni 2023
Aantal uur 16 uur, 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 98 Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De organisatie heeft de ambitie om steeds meer agile te gaan werken. Focus op enkele onderwerpen en deze in korte tijd verder brengen, resultaat boeken en waarde toevoegen (implementeren, leren en feedback ophalen). Dit is een grote verandering ten opzichte van de bestaande werkwijze, waarbij veel onderwerpen en vraagstukken elke maand een beetje verder komen. Er vaak gestreefd wordt naar de 100% oplossing, want anders kan het niet werken. Er gaat daarmee veel tijd en geld in, maar er komt pas veel later waarde uit.

Hiertoe zijn al diverse organisatiebrede trainingen (IT en Business samen) vanuit Scrum.org in huis georganiseerd. Eén team is al meer dan een jaar bezig met de agile werkwijze, één ruim een half jaar en op diverse plekken starten teams met deze voor ons nieuwe werkwijze. De afdeling I&I is ook gestart om op PI-achtige wijze te plannen. Dit behoeft de komende tijd verdere doorontwikkeling.

Op dit moment is vooral het opmaken van de product backlog aandachtspunt. Moeite met het toekennen van story points of waarde voor de eindgebruikers, maakt het moeilijk de backlog te vullen en te verfijnen (refinement). Hierdoor is de sprint planning nog weinig richtinggevend en voorspellend. Daarnaast mist het coachen van de teams in te blijven werken via de agile werkwijze.

Om dit proces te faciliteren zijn we op zoek naar een ervaren scrummaster die goed is in contact leggen met de scrumteams en die coaching en ondersteuning levert die nodig is om de volgende stap te zetten samen met dat team. Geen “zo moet het volgens het boekje” begeleiding, dogmatisch vanuit de theorie. Maar coachen, sturen & begeleiden vanuit de behoefte en de bedoeling. Luisteren, observeren, voordoen, bijsturen, bij de les houden. En vooral resultaat delen en feedback ophalen om effectief verder te kunnen.

Op dit moment wordt de agile werkwijze toegepast in het BI ontwikkel domein, de ontwikkeling van een kwaliteitshandboek, de Technisch Beheer werkpakketten, en de vraagstukken van de data scientists.

We zijn op zoek naar een scrummaster met affiniteit met ons product en de cultuur, die in 2-3 dagen een aantal scrumteams onder zijn/haar hoede neemt en deze stap voor stap verder brengt. Dat zijn IT teams maar ook teams uit de diverse business domeinen. 

 

  FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Maximaal uurtarief €98,- all-in (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW);
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Medior/Senior Scrummaster op het gebied van coachen en/of begeleiden van organisaties én scrumteams;
  • Een afgeronde training Agile en Scrum (het certificaat is bijgevoegd in het cv.);
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, voertaal is Nederlands;
  • Benoem minimaal 2 geslaagde projecten in de afgelopen 3 jaar die als Scrummaster zijn doorlopen;
  • Aantoonbare werkervaring in de IT voortbrengingsprocessen;
  • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met het werken bij / voor de overheid;
  • Aantoonbare werkervaring met het parallel begeleiden van diverse teams die ook parttime aan een agile project werken.

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie..

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Content specialist, Webredacteur, Communicatiemedewerker, Communicatieadviseur, Overig (Communicatie), Content creator, Overig (Webredactie)
  Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 dec 2023    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)
  Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Functioneel beheerder
  Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 13 dec 2023    Expertise: Applicatiebeheerder, Netwerkbeheerder, Systeembeheerder, Overig (ICT - Beheer)

  Onze partners