Interim Senior Communicatieadviseur #KRTZ5087987 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Senior Communicatieadviseur #KRTZ5087987

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 20 mei 2020
Reageren tot 1 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De afdeling Communicatie kent vier afdelingen, waaronder de afdeling Account en Advies (A&A). Hier werken ongeveer 35 communicatieadviseurs. Account en Advies heeft behoefte aan een tijdelijke communicatieadviseur.

Als communicatieadviseur kun je zelfstandig de communicatiestrategie voor de middelgrote en afdelingsoverstijgende opdrachten maken en deze vertalen naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je voert de plannen zelf uit en je houdt de regie op uitwerking van activiteiten of middelen. In voorkomende gevallen voer je zelf het intakegesprek van het plan. Hierbij kun je de hulp inschakelen van de senior- en strategisch communicatieadviseur.

Je bent breed inzetbaar en in staat complexe communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie en corporate communicatie, kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen. Je vindt je weg in een complexe politiek bestuurlijke context en bent in staat om te gaan met de verschillende perspectieven. Jouw inzet is mede gericht op het behouden en het verbeteren van de reputatie van de organisatie langs de lijn van de strategische communicatieagenda. De focus van de werkzaamheden zal op de portefeuille Instroom liggen. De portefeuille raakt aan bedrijfsvoering en het onderwijs.

De communicatieadviseur maakt onderdeel uit van de afdeling Account en Advies. De afdeling beheert de relatie met opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor een heldere intake van opdrachten. De afdeling geeft communicatieadviezen en voert de regie op de uitwerking daarvan in doeltreffende communicatiemiddelen.

 • Intake van complexe communicatie-opdrachten en verhelderen van de communicatievraag;
 • Communicatieadvies en – uitvoering van communicatiestrategieën;
 • Relatiebeheer;
 • Coaching.

 • Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt;
 • Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen;
 • Regie en coördinatie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Eisen

 1. CV en motivatie dienen in het NL worden aangeleverd;
 2. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, richting Communicatie;
 3. Het in het bezit zijn van aanvullende Communicatie certificaten;
 4. Minimaal 10 jaar werkervaring in een Communicatieadvies functie;
 5. Beschrijft een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 2. Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 3. Ontwikkelen communicatieaanpak van 1 vraagstuk voor meerdere doelgroepen;
 6. Beschrijf een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 10 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Communicatieadvies geven op- en uitvoering van communicatiestrategieën; 2. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten;
 7. Werkervaring opgedaan binnen binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Nederland, Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 31 jul 2021    Expertise: Planner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Administratief)
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2021    Expertise: Business controller, Overig (Financieel)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 31 aug 2021    Expertise: Overig (ICT – Beheer)
Locatie: capelle-aan-den-ijssel    Uiterste reactiedatum: 31 jul 2021    Expertise: SAP ABAP developer, Overig (ICT – Beheer), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT Support & Ondersteuning), SAP engineer

Onze partners