Interim Projectleider Jongeren #KRTZ8720356 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Projectleider Jongeren #KRTZ8720356

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 26 mei 2020
Reageren tot 1 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Arnhem
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 16 uur, 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wat is MDT?
Maatschappelijke Diensttijd (hierna: MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Door iets te doen voor anderen ervaren jongeren hoe ze van betekenis kunnen zijn in de samenleving. Hierdoor leren ze zichzelf beter kennen, doen ze nieuwe vaardigheden op en ontmoeten ze andere mensen. De persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet van de jongeren voor anderen maakt onze samenleving sterker. MDT richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar met een (on)vrijwillige tussenperiode zonder school en werk en duurt 6 maanden. Jongeren gaan 16 uur per week naar een MDT-werkplek naar keuze en 8 uur per week trekken zij met de groep op (zo’n 20 jongeren en 2 jongerenbegeleiders). MDT is één van de landelijke proeftuinen MDT. 

Doelstellingen Project:
•    140 verschillende soorten jongeren bereiken in de stad die deelnemen aan de proeftuin MDT en op deze manier, samen met de andere gemeentelijke proeftuinen in Nederland, onderzoeken of en hoe deze intensieve vorm van MDT werkt.
•    Samen met andere MDT-proeftuinen en vaste MDT-projecten in de stad werken aan het bekendmaken van het MDT-gedachtegoed, zodat zoveel mogelijk jongeren blijvend toegang hebben tot een vorm van maatschappelijke diensttijd.
•    Door middel van maatschappelijke diensttijd en het programma van MDT werken aan behalen van programmadoelen van andere gemeentelijke programma’s en hierin ook een verbindende rol spelen binnen het bredere samenwerkingsverband MDT, zodat de hele stad aangehaakt wordt.

Verantwoordelijkheden
•    Als uitvoerend projectleider zorg je ervoor dat het MDT-programma, zoals deze omschreven is in de subsidieaanvraag, handen en voeten krijgt. Dit doe je eerst en vooral samen met het projectteam MDT, bestaande uit twee jongerencoaches en een medewerker van vrijwilligerscentrale. Jouw rol binnen het team is met name kaderstellend, koersbepalend, je zorgt voor een duidelijke rolverdeling binnen het team en werkt aan samenwerkingen op organisatieniveau.
•    Hierin werk je nauw samen met een beleidsadviseur van de gemeente, hij is binnen de gemeentelijke organisatie eindverantwoordelijk en penvoerder voor de subsidie. In overleg met hem hou je de grotere lijn in de gaten en bepaal je de kaders waarbinnen MDT uitgevoerd kan worden.
•    De financiële eindverantwoordelijkheid ligt bij de penvoerder, maar jij houdt in de gaten hoe het geld uitgegeven wordt. Hierover houd je ook contact met de subsidieverstrekker.
•    Je bent aanwezig bij landelijke MDT-bijeenkomsten. Er zijn met enige regelmaat projectleidersbijeenkomsten met andere gemeentelijke MDT-proeftuinen.
•    Je faciliteert en bent aanspreekpunt voor onderzoeksbureau, dat verantwoordelijk is voor de monitoring van de gemeentelijke MDT-proeftuinen.
•    Je bent onderdeel van samenwerkingsverband MDT. Binnen MDT streven we er naar om MDT in diverse soorten en maten voor zoveel mogelijk jongeren in de stad toegankelijk te maken en met elkaar (financieel) duurzaam te organiseren. Het samenwerkingsverband bestaat uit MDT-projecten en andere maatschappelijke organisaties die het MDT-gedachtegoed ondersteunen.

Eisen:

  1. CV en motivatie zijn omschreven in het NL;
  2. Enige ervaring met soortgelijke projecten binnen een gemeentelijke instelling;
  3. Je staat achter het gedachtegoed van maatschappelijke diensttijd en kan dit ook uitdragen;
  4. Je kan projectmatig denken en werken, weet dat hierbij resultaatgerichtheid, onderzoek en rapportage hoort;
  5. Je hebt enige ervaring met het leiden van (nieuwe) projecten en vindt het leuk om te pionieren;
  6. Je kunt jezelf zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken;
  7. Je bent bij voorkeur woonachtig in Arnhem of in ieder geval goed bekend in de stad;
  8. Je kunt jezelf gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere locatie in de stad.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Alkmaar    Uiterste reactiedatum: 26 jul 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 14 jun 2021    Expertise: MarCom adviseur, Overig (Communicatie), Overig (Marketing)
Locatie: Roosendaal    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2021    Expertise: Medewerker Marketing & Communicatie, Overig (Communicatie)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 15 jun 2021    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker, Overig (Sociaal Domein), Overig (Administratief)

Onze partners