Interim Projectleider Digitaal #KRTZ1983177

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 17 januari 2020
Reageren tot 22 januari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 75 per uur
Salaris €4.500 - 5.000 €4.000 - 4.500 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Gesprekken gepland: Week 5

Projectleider Digitaal Magazijn
Sinds 2010 werkt de organisatie aan de vernieuwing en uitbreiding van haar Digitaal Magazijn (DM), de digitale bewaarplaats voor onze digitale collecties. De bestaande infrastructuur heeft de nodige beperkingen, en geeft onvoldoende basis voor de ambities. De organisatie en ons netwerk vraagt grootschalige vernieuwing voor de huidige oplossing, infrastructuur en processen. De ontwikkeling en implementatie van het Nieuw DM is door de de organisatie aangewezen als speerpunt.

Omgeving
Als projectleider DM werk je mee aan het realiseren van een nieuw e-Depot binnen het programma Digitaal Magazijn 2.0. Deze uitdagende opdracht valt of staat met hoe de medewerkers de nieuwe technologie en processen gaan gebruiken. Adoptie van de technologie in combinatie met optimalisatie van bedrijfsprocessen (verandering) leidt pas echt tot succesvolle vernieuwingen. Verandering is spannend, maar jij weet jou team enthousiast en gemotiveerd te krijgen. Je neemt betrokken collega’s stap voor stap mee in het realisatie/migratie traject. Met het opleveren van je projectresultaat heb je een significante bijdrage bij de vernieuwing van het bestaande applicatie landschap.

Taken en verantwoordelijkheden
• Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de realisatie en migratie van de project- en programmadoelstellingen; binnen de afspraken over kwaliteit, doorlooptijd en budget en naar tevredenheid van de opdrachtgever;
• Het zelfstandig opstellen van plan van aanpak en het maken van risico- en impactanalyses;
• Zorgen voor het uitzetten van de werkzaamheden bij betrokkenen en sturen op de nakoming van planning en afspraken;
• Contacten met de andere teams en programma’s en met de Senior Responsible Owner;
• Coachende rol in transitie van MSP naar Agile werken;
• Zorgt voor gedragen overdracht naar de afdeling IT beheer en Servicemanagement.

Kandidaat
Bent energiek, sociaal en weet teams te motiveren. Je weet wat er nodig is om binnen een strakke deadline en binnen budget te werken. Je kunt onderhandelen en zelfs in de meest hectische situaties bewaar jij het overzicht. Binnen de organisatie betekent dit dat je naast technologie kennis ook oog dient te hebben voor de business belangen. Je hebt een HBO+ aangevuld met ervaring op het gebied van informatie management. Je communiceert makkelijk in het Nederlands en Engels. 

De volgende eisen worden gesteld:
• Ervaring met projectmanagement methoden als Prince2 en MSP;
• Ervaring hebben met (implementatie) Agile werken (Scrum, Kanban en/of DevOps);
• Ervaring met business gedreven systeem ontwikkeling in Multi-Disciplinaire teams;
• Ervaring met digitale transitie, business en technische projecten;
• Ervaring met Digital Asset Management/Preserveren;
• Ervaring binnen grote (overheids)organisaties.

Competenties:
• Resultaat gericht flexibele instelling
• Analytisch vermogen
• Communicatieve vaardigheden
• Organisatorische vaardigheden
• Motiveren medewerkers

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hoogeveen    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (Administratief), Functioneel beheerder, Management (Secretarieel), Management (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 11 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (ICT Algemeen & Change management), Management (IT Security), Management (ICT Support), Overig (ICT - Data & Analyse), Management (ICT - Beheer), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 okt 2023    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners