Interim Projectleider Business Intelligence #KRTZ1810231

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 15 april 2020
Reageren tot 27 april 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie 's-Hertogenbosch
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 85 per uur
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het programma Stuurinformatie en Administraties verzorgt de professionele administratieve en uitvoerende dienstverlening binnen de organisatie. Het programma bestaat uit vier teams: (a) Administratie, (b) Informatiecontrol en –beheer, (c) Stuurinformatie en (d) SAP. Wij voeren onze taken uit in samenwerking met andere concernprogramma’s zoals Dienstverlening ICT en Facilitair en BedrijfsvoeringsBeleid en Advies. De uitvoering gebeurt klantgericht, maar zeker ook kostenbewust.

Draag je graag verantwoordelijkheid voor het op een hoger niveau brengen van de verantwoordings- en managementinformatie in onze organisatie? Zie jij uitdaging in het motiveren en aansturen van een (project)team in een dynamische omgeving? Heb je kennis- en affiniteit met de diverse aspecten van Business Intelligence? Dan zou jij weleens de geschikte kandidaat kunnen zijn voor deze uitdagende opdracht.

Op dit moment is er uiteraard sprake van verantwoording en sturing binnen de organisatie. Deze verantwoording en sturing wordt in de nodige gevallen ondersteund met diverse rapportages. De organisatie heeft de behoefte om het beschikbaar stellen van verantwoordings- en stuurinformatie op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) te verbeteren, om de organisatie daarmee in staat te stellen haar processen efficiënter en effectiever vorm te geven. De behoefte aan doorontwikkeling van/sturing op bepaalde processen op basis van dergelijke informatie is op enkele plekken binnen de organisatie inmiddels bijzonder urgent.

Wat ga je doen

Gezien bovenstaande is de organisatie voornemens om een project op te starten met als doel de beschikbaarheid en het gebruik van verantwoordings- en managementinformatie op een hoger niveau te brengen. De belangrijkste resultaatgebieden binnen het project zijn: a) Besturingsmodel, b) Organisatie, c) Processen, d) Visie op architectuur, e) Tooling, f) Variabelenboek en g) Rapportages.

Dit project kent op voorhand enkele uitgangspunten:

 • We (her)gebruiken wat er al is!
 • De producten/resultaten van het project moeten aansluiten bij de behoefte en volwassenheid van de (gebruikers)organisatie.
 • Er wordt gewerkt conform een vastgestelde projectmethodiek met daarin een fasering eerst een business case op hoofdlijnen, vervolgens een volledige business case en een projectplan en daarna pas de uitvoering.
 • Binnen deze vastgestelde aanpak leeft wel de behoefte aan kort-cyclische ontwikkeling en het uitvoeren van pilots.

Eisen

Wat verwachten we van jou

In het algemeen is de projectleider een gedreven en resultaatgerichte generalist die mensen uit de hele organisatie weet te motiveren om de gestelde doelstellingen te halen. In het aansturen van het projectteam zet je medewerkers met de juiste kennis op de juiste taak, met oog voor ontwikkeling van de organisatie. Daar waar nodig zoek je de juiste kennis buiten de deur en draag je zorg voor overdracht.

Competenties

 • Je hebt zin in een uitdagende dynamische functie en je voelt je verantwoordelijk voor een project(resultaat) van begin tot eind;
 • Je bent omgevingsgericht, kent je stakeholders en weet om te gaan met verschillende belangen;
 • Je bent een inspirator en een echte teamplayer, die het gemakkelijk vindt om met veel partijen te schakelen en de diverse belangen kan afwegen;
 • Je bent oplossingsgericht, analytisch en vernieuwend;
 • Je communiceert helder en bent in staat om complexe vraagstukken te veranderen in degelijke verantwoordings- en managementinformatie.

 Functie-eisen

 • Presteert op een universitair denk- en werkniveau; Afgeronde opleiding in de richtingen bedrijfskunde, accountancy, financiën of (bedrijfskundige) informatica;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het realiseren van integrale (proces, systeem, mens en cultuur) BI-oplossingen;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een gelijksoortige functie bij overheidsorganisatie(s) van minimaal 500 fte;
 • Moet op alle niveaus binnen de organisatie kunnen schakelen;
 • Heeft helicopterview (oog voor details, maar de grote lijn niet uit het oog verliezen);
 • Kennis van project- en procesmatig werken, complexe bestuurlijke processen, Business Intelligence in het algemeen en verantwoordings- en managementinformatie in het bijzonder, evenals kennis van nazorg en ‘in beheername’ trajecten;
 • Ervaring met SAP-HANA;
 • Ervaring met project- en procesmatig werken en kennis van projectmethodieken (zoals Prince2, agile, scrum);
 • Hanteert inspirerend leiderschap in de operationele aansturing van het team;
 • Heeft affiniteit met bedrijfsvoering en (financieel) administratieve processen;
 • Kan beslissingen nemen, collega's aanspreken en leveranciers aansturen;
 • Zoekt altijd een oplossing en gaat op zoek naar hoe het wel kan;
 • Past zich aan veranderende inzichten, werkwijzen en omstandigheden aan. Is bereid om zo nodig prioriteiten te wisselen.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)

Onze partners