Interim Programmamanager datagedreven werken #KRTZ7865569

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 februari 2023
Reageren tot 12 februari 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 20 februari 2024
Aantal uur 24 uur, 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Je werkt als programmamanager bij het projectenbureau, waar ongeveer 70 collega’s werken aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Het projectenbureau richt zich op het professionaliseren van projectmanagement en programmamanagement als vak. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag.  

Je wordt ingezet op deze opdracht die geïnitieerd is door de afdeling Informatie & Automatisering en werkt vanuit daar met mensen uit de gehele organisatie. Belangrijke expertise die je inzet in het programma is beschikbaar in het BI & data-team.

Ben jij een gedreven programmamanager die er uitdaging in ziet om een brede ambitie voor datagedreven werken van het nieuwe college te vertalen naar een domeinoverstijgend programma, waarmee we ervoor zorgen dat we data slim kunnen benutten om ons beleid te ontwikkelen, monitoren en evalueren? Weet jij daarbij lopende initiatieven in de gemeente én in de regio aan elkaar te verbinden en daarmee tot werkbare en realistische oplossingen te komen, om bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van de stad? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Opdracht
Het programma ‘Datagedreven werken’ beoogt de professionalisering van het werken met data, door datagedreven beleidsontwikkeling, monitoring en evaluatie en het organiseren van de brede randvoorwaarden voor datagedreven werken.

Deze professionalisering richt zich enerzijds op de activiteiten in de gemeentelijke organisatie, maar nog meer op verschillende onderdelen uit de Visie 2040 om te kunnen bepalen of alle acties, programma’s en projecten die zijn geïnitieerd bijdragen aan de gewenste ontwikkeling van de stad.

Je start als kwartiermaker van het programma en legt de basis voor o.a. door het schrijven van een programmaopdracht. Dit is gebaseerd op het coalitieakkoord, het onderzoek Smart City en input uit de organisatie en de regio. Het programma richt zich op resultaten op de korte termijn, het ontwikkelen van het instrumentarium voor datagedreven beleidsontwikkeling, monitoring en evaluatie en op een aantal resultaten voor de kortere termijn.

Je start vervolgens het programma op met het inrichten van programmaorganisatie en een heldere eenduidige governance. Je stuurt op het behalen van de te bereiken doelen, zorgt voor de benodigde wijzigingen in beleid en gaat voor de resultaten van de deelprojecten. Je schakelt voortdurend met je ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever, overige bestuurders en directie. Je betrekt de externe partners in de stad en  weet op alle niveaus de juiste afspraken te maken en acties uit te voeren die het verschil maken.

Jouw taken samengevat:

 • Opstellen en bijstellen van de programmaopdracht. Hierin is een nadere uitwerking van de doelen, resultaten, benodigde beleidswijzigingen, projecten, scope, samenhang, organisatie en een onderbouwing van de benodigde middelen opgenomen.
 • Voorbereiden van overleggen met de sturingsdriehoek met bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever en voorbereiden van bestuurlijke informatie en besluiten.
 • Adviseren van de ambtelijk opdrachtgever over te realiseren doelen, resultaten, haalbaarheid, beoogde effecten/baten, opzet, aanpak, benodigde capaciteit, uitvoering en risico’s.
 • Inrichten van en sturen op governance en programmaorganisatie.
 • Contacten leggen en onderhouden met relevante personen en organisaties en op het juiste moment het netwerk benutten om de project/programmaresultaten en -doelstellingen te bereiken.
 • Eindverantwoordelijk voor het beheersen van het programma in termen van geld, tijd en kwaliteit.
 • Je bent boegbeeld van het programma en inspireert en motiveert programmamedewerkers en andere betrokkenen.

Je resultaten:

 • Realisatie van enkele concrete datagedreven inzichten op korte termijn.
 • Implementatie van een structureel monitoringsinstrument en een basisinstrument waar beleids- en gebiedsprogramma’s op kunnen aansluiten.
 • Proces van data-inwinning, actualisatie, borging en beheer opzetten.
 • Ontwikkeling brede educatie datagedreven beleidsontwikkeling.
 • Visie op datagedreven werken inclusief een bestuurlijk manifest.
 • Regionale samenwerkingsstructuur met gemeenten, onderwijs, onderzoek en instellingen.
 • Organisatievoorstel voor positionering bestaande en benodigde rollen.

 

FUCNTIE EISEN – EN WENSEN:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als project/programmamanager van omvangrijke en complexe projecten in overheidsorganisaties;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als project/programmamanager van omvangrijke en complexe projecten in overheidsorganisaties;
 • Aantoonbare werkervaring met organisatieontwikkelings- en/of reorganisatieprocessen;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als project/programmamanager in gemeentelijke organisaties.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Online marketeer, Marketeer
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 29 mrt 2023    Expertise: Solution Architect, Digital strategy manager
Locatie: Rijswijk    Uiterste reactiedatum: 5 apr 2023    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker

Onze partners