Interim Programmamanager Cloudmigratie HR #KRTZ7450168

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 september 2021
Reageren tot 13 september 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 26 september 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Techniek | Engineering
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Om deze thema’s te realiseren is het voor HR zelf noodzakelijk om het dienstverleningsmodel aan te passen. Daarnaast vragen de huidige uitdagingen op het gebied van mens- en organisatievragen om meer expertise op strategisch en tactisch HR niveau.
Ook zijn er belangrijke stappen te zetten in de digitalisering van de HR processen. Het landschap is op dit moment hybride van aard, meerdere SAAS-oplossingen in combinatie met de basis HR administratie bestaand uit  SAP.
Daarnaast zetten we nu al de eerste stappen van de Cloudmigratie door de introductie van enkele talentmodules van SAP Succesfactors als onderdeel van een lopend programma gericht op de implementatie van het nieuwe dienstverleningsmodel (programma People on Track). Het vervolg van deze roadmap gaan we vormgeven in een programma Cloudmigratie (=werktitel).
Het programma Cloudmigratie omvat de gehele migratie van het SAP-HCM on-premise landschap naar de SAP Succesfactors/EC-cloud (inclusief de payroll). Waar die functionaliteit niet voorhanden is in SFEC, hoort het zoeken, verwerven, inrichten en implementeren van non-SAP SFEC oplossingen ook tot de scope. Voor een beperkt aantal functionaliteiten is dat al onderkend (bijvoorbeeld verzuim, reisfaciliteiten, een keuzeplan voor medewerkers, p-dossier) en zullen add-ons of separate oplossingen nodig zijn.
Deze overgang van een on-premise landschap met het nodige maatwerk naar een SAAS oplossing betekent ook aan de business kant een forse change met transformatie naar gestandaardiseerde processen. Dat is naast de IT-zijde een onlosmakelijk deel van het programma wat in samenhang en balans moet worden bestuurd. De nieuw te introduceren toepassingen moeten uiteraard ook passen en onderdeel zijn van het nieuwe dienstverleningsmodel.

De programmamanager zorgt initieel voor een overall gedegen voorbereiding van het programma inclusief het afronden van het formele besluitvormingstraject (investeringsaanvraag). In het programma zal intensief met meerdere disciplines binnen de organisatie worden gewerkt, daarnaast zal de huidige partner mede verantwoordelijkheid dragen voor deze Cloudmigratie en daarom deel uitmaken van de governance.
Parallel aan dit programma loopt de transformatie gericht op een meer wendbare en kleinere organisatie. De huidige manier van werken verandert daarbij in een nauwere samenwerking tussen business en IT (integrale teams, Agile voortbrengingsprincipe). De programmamanager zal een effectieve programma governance neerzetten gericht op het realiseren van de programmadoelstellingen en zal daarbij goed aansluiten bij de nieuw te vormen toekomstige organisatie.
De programmamanager zorgt na de opstart voor het realiseren van de programma doelstellingen en is daarvoor integraal verantwoordelijk. Gedurende 2e helft 2021 zal hij/zij ook bewaken en waar nodig bij sturen op ontwikkelingen in het nu lopende programma People on Track zodat die ontwikkelingen soepel en naadloos passen binnen de Cloudmigratie roadmap.

Eisen waaraan je moet voldoen:

  • Je bent een strategisch ingestelde project-programmamanager met een WO werk- en denkniveau.
  • Resultaatgerichtheid en in staat zijn snel waarde te leveren zijn jouw kernkwaliteiten.
  • Daarnaast heb je minimaal 10 jaar ervaring met het leidinggeven aan en het werken in multidisciplinaire teams en hybride omgevingen (mix van programma/project en Agile).
  • Je hebt aantoonbare ervaring als programmamanager met soortgelijke migratietrajecten en hebt dit al enkele keren succesvol gedaan binnen grotere, complexe organisaties met een vergelijkbaar stakeholderveld.
  • Je hebt in de breedte en met voldoende diepgang kennis-en aantoonbare ervaring met Succesfactors/EC en payroll.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met complexe HR veranderprogramma’s die zowel business als IT change omvatten.
  • Je bent communicatief vaardig en jouw blik is naar buiten gericht. Je beschikt over overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
  • Je schakelt makkelijk met alle niveaus in de organisatie: van operationeel tot directies HR en IT/Raad van Bestuur.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van een multi-vendor werkveld.
  • Je hebt een agile mindset.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: den-bosch    Uiterste reactiedatum: 22 dec 2023    Expertise: Bestuurssecretaris, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Functioneel beheerder
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Content specialist, Webredacteur, Communicatiemedewerker, Communicatieadviseur, Overig (Communicatie), Content creator, Overig (Webredactie)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 dec 2023    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners