Interim Planningsadviseur (medewerkers) #KRTZ9518438

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 20 mei 2020
Reageren tot 2 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Een vereiste voor een goed functionerende afdeling is een planning- en capaciteitsmanagementfunctie, waarmee het mogelijk is om op het niveau van het (basis)team etc. inzage te hebben in de inzet van de capaciteit.

Capaciteitsmanagement & Planning is verantwoordelijk voor zowel het bouwen van alle roosters, als voor de inhoudelijke (door)ontwikkeling van capaciteitsmanagement. Een substantiële verdere daling van de Arbeidstijdenwet (ATW) is een heel belangrijk speerpunt.

Als adviseur capaciteitsmanagement geef je voorafgaand aan het inroosteren inzicht in de capaciteitsinzet, gekoppeld aan het werkaanbod en de resultaatafspraken op team-, dienstniveau, zodat de verantwoordelijk leidinggevende bewuste keuzes kan maken over de inzet van capaciteit. Daarnaast adviseer je over andere bedrijfsvoeringswijzigingen die zijn weerslag op het capaciteitsmanagement hebben, zoals consignatie en betaalde pauze.

Het Team Planning en Capaciteitsmanagement bestaat formatief uit 37 fte planners, 3 fte senior planners, 8 fte cm-adviseur en een teamchef. In de praktijk ben je echter niet alleen op je eigen planlocatie te vinden. Het kan zijn dat het werk vraagt op één van de andere locaties aan te sluiten. Dat vraagt van jou een flexibele instelling en de bereidheid om te reizen binnen het werkgebied. 

 • Je hebt inzicht in de bedrijfsvoering en kunt jaar- en werkplannen en werkaanbod vertalen naar benodigde capaciteit. Hierin adviseer jij op lange en middellange termijn.
 • Keuzes die in de lijn gemaakt worden vertaal jij naar de planning.
 • Je stuurt op de uitvoering van het roosterproces en de (senior) planners.
 • Je bent nauw betrokken bij stuuroverleggen en grote opleidingstrajecten.
 • Samen met de lijnchefs stel je werkplannen op.
 • Je bent sterk betrokken bij het vullen en optimaliseren van de Beleidstool Capaciteitsmanagent (BCM).
 • Je coördineert het werk op de planunit. Ook zet je landelijke netwerken op om inhoudelijke samenwerking te bevorderen.

Naast 'klassiek roosteren' vinden in de eenheid ook andere vormen van roosteren plaats. Een belangrijke ontwikkeling zijn de vormen van (zelf)roosteren waarbij medewerkers meer invloed hebben op het eigen rooster en het teamrooster.  Dit vraagt ook van jou een andere rol in de advisering naar teamleiding.

Eisen:

 1. CV en motivatie dienen in het NL aangeleverd te worden;
 2. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, in een voor deze aanvraag relevante richting;
 3. In de afgelopen 8 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur op het gebied van capaciteitsmanagement en planning;
 4. Aantoonbare kennis van en werkervaring met relevante wet- en regelgeving op het gebied van Capaciteitsmanagement (zoals de ATW);
 5. Werkervaring als adviseur binnen-, of met een 24-uurs organisatie;
 6. Werkervaring met BVCM en BCM;
 7. Ruime en diepgaande kennis van en werkervaring met Excel.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 5 okt 2022    Expertise: Implementatie consultant, Management (ICT Algemeen & Change management), Management (ICT Support), Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Implementatiemanager, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (ICT Support & Ondersteuning), Management (ICT - Beheer), Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 10 okt 2022    Expertise: Teamleider, Management (HRM), Overig (HRM)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2022    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: Ethical hacker, Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)

Onze partners