Interim Kwartiermaker Agile Transformatie #KRTZ5509687 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Kwartiermaker Agile Transformatie #KRTZ5509687

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 25 april 2020
Reageren tot 3 mei 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 75 per uur
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor de Agile transformatie is onze opdrachtgever op zoek naar een medior Kwartiermaker die beschikt over organisatiesensitiviteit en een volwaardig gesprekspartner is voor leiding en medewerkers. 

Als kwartiermaker werk je zelfstandig en acteer je als rechterhand van de manager (PM). De verantwoordelijkheid ligt met name op het vlak van de beoogde verandering en inrichting van de lijn Connect conform het model (Agile inrichting) en de gestelde doelstellingen van de afdeling. Dit valt op te splitsen in twee delen:

 1. Procesmatig: Agile transformatie volgens het model waarbij teams en bijbehorende stakeholders gaan werken conform het model;
 2. Operationeel: Operationele inrichting waardoor de lijn in staat is inzicht, overzicht en daarmee controle te krijgen op het faciliteren van de teams.

In de uitvoering betekent dit dat je samen met het MT (PLM), coaches en teamleden focus krijgt en houdt op de acties die benodigd zijn om de verandering tot stand te brengen. Als gevolg van deze verandering wijzigen operationele processen waardoor de Product Owners (PO), Scrum Masters en teamleden zelf ondersteuning nodig hebben om de veranderingen in hun werkwijze in te passen.

In alle gevallen ben jij als kwartiermaker een trusted advisor voor zowel de PLM als de PO’s en SPO’s.

Je staat stevig in je schoenen en wordt gekenmerkt door senioriteit en vakbekwaamheid. Je schakelt moeiteloos op verschillende niveau's, bent maatschappelijk georiënteerd, klantgericht en beschikt over goede netwerkvaardigheden.  Van de positie binnen de organisatie ben jij je bewust: hieruit blijkt jouw sterke politieke en organisatiesensitiviteit. 

Relatie manager: Je ontlast de manager in de veranderopgave en bent medeverantwoordelijk voor de realisatie van de verandering. De manager is en blijft verantwoordelijk voor de gehele realisatie (dus continuïteit en vernieuwing). Aangezien de verandering noodzakelijk is voor verbetering van de realisatie zit hier een nauwe relatie.

Je staat als kwartiermaker voor de volgende resultaten:

 1. Implementatie van het Agile model (processen en rollen) binnen de lijn waaronder:
  •      Realiseren van multidisciplinaire DevOps teams
  •     Coachen en ondersteunen van de PO en PO Support team;
 2. Zorgen voor ingericht capaciteitsmanagement voor 6 maanden en zorgen voor rapportage over realisatie van de backlog van de DevOps teams op periodieke basis (conform heldere definition of done);
 3. Ondersteunen van de manager binnen de lijn.

 • Overleg binnen de context van het project met de gebruikersorganisatie, ketenpartners en externe partijen om de (implementatie)activiteiten op elkaar af te stemmen;
 • Zorgdragen voor de planning, voortgang, kwaliteit van te leveren eindresultaat voor de werkzaamheden;
 • Het vormen, in samenwerking met de manager, van een (lange) termijn visie voor de lijn;
 • Ondersteuning bij de Agile transitie.

Eisen

 1. Een afgeronde HBO/WO diploma, in de richting van Bedrijfskundige Informatica of Bedrijfskunde.
 2. In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als kwartiermaker van ICT projecten binnen politiek gevoelige (complexe) organisaties met meer dan 1000 medewerkers.
 3. In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring met het analyseren en doorvoeren van een Agile transitie van multi disciplinaire DevOps teams over verschillende afdelingen heen.
 4. Aantoonbare werkervaring in het speelveld tussen business en de IV-organisatie.
 5. Aantoonbare ervaring in het coachen van multidisciplinaire teams in een veranderende omgeving.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Alkmaar    Uiterste reactiedatum: 26 jul 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 14 jun 2021    Expertise: MarCom adviseur, Overig (Communicatie), Overig (Marketing)
Locatie: Roosendaal    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2021    Expertise: Medewerker Marketing & Communicatie, Overig (Communicatie)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 15 jun 2021    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker, Overig (Sociaal Domein), Overig (Administratief)

Onze partners