Interim Medior Communicatieadviseur #KRTZ7763189

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 20 mei 2020
Reageren tot 1 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De afdeling Communicatie kent vier afdelingen, waaronder de afdeling Account en Advies (A&A). Hier werken ongeveer 35 communicatieadviseurs. Account en Advies heeft behoefte aan een tijdelijke communicatieadviseur.

Als communicatieadviseur kun je zelfstandig de communicatiestrategie voor de middelgrote en afdelingsoverstijgende opdrachten maken en deze vertalen naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je voert de plannen zelf uit en je houdt de regie op uitwerking van activiteiten of middelen. In voorkomende gevallen voer je zelf het intakegesprek van het plan. Hierbij kun je de hulp inschakelen van de senior- en strategisch communicatieadviseur.

Je bent breed inzetbaar en daardoor in staat de meest voorkomende communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie en publieksvoorlichting kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen.

Een voorbeeld van werkzaamheden waaraan je kunt denken: uitvoering geven aan de bestaande communicatiestrategie op bedrijfsvoering, van huisstijl tot uitvoering van de cao of de meer operationele onderwerpen. Jouw inzet is mede gericht op het behouden en het verbeteren van de reputatie van het de afdeling binnen de organisatie. Dit gebeurt op verschillende onderdelen: de positionering van de afdeling binnen de organisatie, de dienstverlening (kennis vergroten, zichtbaar maken en terugpraten), de integraliteit tussen de diensten en de inzet op issues om de reputatieschade te beperken.

 • Intake van communicatie-opdrachten en verhelderen van de communicatievraag;
 • Communicatieadvies en – uitvoering van communicatiestrategieën;
 • Relatiebeheer;
 • Coaching.

 • Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt;
 • Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen;
 • Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Eisen

 1. CV en motivatie dienen in het NL worden aangeleverd;
 2. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, richting Communicatie;
 3. Minimaal 5 jaar werkervaring in een Communicatieadvies functie;
 4. Beschrijft een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 2. Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 3. Ontwikkelen communicatieaanpak van 1 vraagstuk voor meerdere doelgroepen;
 5. Beschrijf een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Communicatieadvies geven op- en uitvoering van communicatiestrategieën; 2. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten;
 6. Werkervaring opgedaan binnen binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 13 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Enschede    Uiterste reactiedatum: 10 okt 2022    Expertise: Directeur, Teamleider, Management (Financieel), Overig (Management & Consulting), Overig (Financieel)
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: DIV medewerker, Overig (Administratief)

Onze partners