Interim Manager afdeling Stedenbouw/Mobiliteit #KRTZ2044186

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 april 2020
Reageren tot 16 april 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als manager geef je, in samenwerking met de eindverantwoordelijke Manager, en een andere manager leiding aan het team “Stedenbouw en Mobiliteit”. In dit team werken de mensen die onze ruimtelijke ambities op de genoemde terreinen concreet en tastbaar maken. De afdelingen Stedenbouw en Mobiliteit bestaan uit circa 120 personen, waarvan ongeveer een kwart inhuur. Zij zijn gedreven, hoogopgeleide professionals met een grote daadkracht. De omvang van de groep vraagt om een aansturingsmodel waarbij delegeren vanuit het management en het stimuleren van het zelf organiserend vermogen van groot belang is.

Jouw doel is het goed laten werken van het team en daarbij ben je er vooral op gericht dat de medewerkers kunnen functioneren als open, scherpe, wendbare, betrouwbare en zelfstandige professionals die een goede bijdrage leveren aan de resultaten. Tegelijkertijd werk je nauw samen met de andere managers van dit team om de gewenste ontwikkelingen op het gebied van werkwijzen, cultuur en gedrag te versterken. Aangezien het gehele management van het team net nieuw is aangetreden, of zelfs nog moet aantreden, en gezien de opgaves die er liggen, zou een manager met forse dosis ervaring in het aansturen van een stedenbouwkundig team de voorkeur genieten.

Je taken zijn:

 Je vertaalt inzichten over de ontwikkelingen in werkveld en de opgaven naar de benodigde kennis en competenties in het team. Hierbij maak je gebruik van de expertise van de medewerkers uit het team.
 Je hebt snel zicht op de specifieke kennis, kwaliteiten en competenties van de individuele medewerkers en coacht en faciliteert hen in hun ontwikkeling.
 Je bent verantwoordelijk voor het op orde houden van de omvang (kwalitatief en kwantitatief) van het team. Dit doe je door scherp oog te houden op de toekomstige vraag.
 Je acteert als verbinder bij verschillen van inzicht of bij een belangenafweging, als ondersteuner bij het vinden van oplossingen en faciliteert en stimuleert zo telkens opnieuw de zelforganisatie van teams en collega’s.
 Je bespreekt met opdrachtgevers (opgavemanagers) de benodigde inzet (korte en lange termijn) incl. prioritering in het werk.
 Je bent (mede) verantwoordelijk voor het functioneren van het team met continue aandacht voor professionalisering
 Je zorgt voor het optimaal benutten van de kracht van alle projectmanagers door ze kennis en observaties breed met elkaar te laten delen
 Jij draagt (mede) zorg voor de bedrijfsvoering van het team.

Jij bent/hebt:

Je bent een echte peoplemanager die medewerkers coacht, faciliteert en stimuleert in hun individuele ontwikkeling. Ook daar waar het minder gaat, ga je in gesprek en geef je duidelijkheid. Je stimuleert het zelf organiserend vermogen van de medewerkers en teams door hen een actieve en zelfstandige rol te geven bij de professionele ontwikkeling van het vak en elkaar. Je daagt je medewerkers uit om elkaar te ondersteunen en je spreekt medewerkers aan op hun bijdrage aan het grotere geheel, op inhoud en organisatie. Je hebt verschillende managementstijlen in huis en zet deze bewust in. Je coacht en faciliteert als het kan en stuurt als het moet. Je laat medewerkers zoveel mogelijk zelf problemen op lossen maar schept de omstandigheden waarin iedereen het werk zelfstandig kan uitvoeren.

Verder beschik je over:
 een passende afgeronde universitaire opleiding
 Meer dan 7 jaar leidinggevende ervaring aan Hbo’ers en Academici
 Een flexibele stijl van leidinggeven, gericht op samenwerken en ontwikkelen
 Ruime werkervaring binnen de overheid en binnen het ruimtelijke domein
 De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met ruime ervaring in het aansturen van stedenbouwkundigen

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)

Onze partners