Interim (interne) Communicatieadviseur #KRTZ1497116 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim (interne) Communicatieadviseur #KRTZ1497116

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 juli 2020
Reageren tot 13 juli 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De staf ondersteunt bij de inhoudelijke samenhang tussen die diensten. De staf communicatie is in oprichting en gaat analyse, advies, coaching en contentproductie leveren voor:

 • samenhangende communicatie;
 • versterking van de lijncommunicatie;
 • vergroten van het communicatief vermogen, management en medewerkers;
 • communicatieondersteuning in crisissituaties.

Als communicatieadviseur til je onze staf communicatie naar een hoger niveau. Naar gerichte, samenhangende, eerlijke, open en transparante communicatie. Communicatie die staat voor onze kernwaarden integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. Zo kan vertrouwen in het groeien van de afdeling, zowel binnen de afdeling als daarbuiten.

Je bent breed inzetbaar en daardoor in staat de meest voorkomende communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie en publieksvoorlichting kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen. Een voorbeeld van werkzaamheden waaraan je kunt denken: uitvoering geven aan de bestaande communicatiestrategie op bedrijfsvoering op de portefeuilles cultuur, leiderschap, vitaliteit en inclusie & diversiteit.

Jouw inzet is mede gericht op het behouden en het verbeteren van de reputatie van de afdeling binnen de organisatie. Dit gebeurt op verschillende onderdelen: de positionering van de afdeling binnen de organisatie, de dienstverlening (kennis vergroten, zichtbaar maken en terugpraten), de integraliteit tussen de diensten van de afdeling en de inzet op issues om de reputatieschade te beperken.

De communicatieadviseur werkt nauw samen met de afdeling Account en Advies. De afdeling beheert de relatie met opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor een heldere intake van opdrachten. De afdeling geeft communicatieadviezen en voert de regie op de uitwerking daarvan 

 • Intake van communicatieopdrachten en verhelderen van de communicatievraag;
 • Communicatieadvies en -uitvoering van communicatiestrategieën;
 • Relatiebeheer;
 • Coaching.

 • Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt;
 • Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen;
 • Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Eisen:

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, richting Communicatie. Het in het bezit zijn van aanvullende Communicatie certificaten;
 2. Minimaal 5 jaar werkervaring in een Communicatieadvies functie, binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties;
 3. Je beschrijft een referentieopdracht(en) (in je motivatie) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 2. Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 3. Ontwikkelen communicatieaanpak van 1 vraagstuk voor meerdere doelgroepen;
 4. Je beschrijft een referentieopdracht(en) (in je motivatie) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Communicatieadvies geven over communicatiestrategieën en de uitvoering daarvan; 2. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een goed onderbouwde motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 23 sep 2021    Expertise: Recruiter
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 23 sep 2021    Expertise: Recruiter
Locatie: Leeuwarden    Uiterste reactiedatum: 22 sep 2021    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 22 sep 2021    Expertise: Projectmanager

Onze partners