Interim Directeur ICT Transitie Programma #KRTZ4331365

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 21 april 2020
Reageren tot 23 april 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Data interviews:
29 april 2020 (11 en 14h) en 30 april 2020 (12h)

Let op: deze aanvraag kan alleen op payroll basis.

Opdrachtbeschrijving
Wat andere programmadirecteuren niet lukt, lukt jou wel door middel van daadkracht, een goed bestuurlijk netwerk en een flinke dosis doorzettingsvermogen! Heb jij jaren ervaring met complexe (ICT) verandertrajecten en wil je het verschil maken binnen de rijksoverheid? SSC-ICT zit in een transitie en zoekt voor dit complexe en strategisch uitdagende programma een programmadirecteur met ambitie die vorm wil geven aan de verdere ontwikkeling van SSC-ICT. 

SSC-ICT zoekt een programmadirecteur voor het Transitie Programma die het strategische, complexe programma aanstuurt en verder brengt. Het programma behelst een complex organisatiebreed vraagstuk in het politiek-bestuurlijke en maatschappelijke veld met een zwaar accent op verandermanagement en ICT. Belangrijk hierbij is dat je als programmadirecteur kunt inspelen op (inter)nationale politieke, maatschappelijke en/of organisatorische ontwikkelingen en vraagstukken. Waarbij je een “sparringspartner” bent voor de ambtelijke top en bestuurders bij SSC-ICT en tevens feeling hebt en houdt met de mens in de organisatie en de invulling van de opdracht die voorligt. 

Taken: 
-Als programmadirecteur geef je zelfstandig sturing aan de integrale uitvoering van de strategische transitieopdracht voor SSC-ICT welke tevens van cruciaal belang is. Je draagt zorg voor de realisatie van de strategische doelstellingen en weet deze op heldere wijze af te stemmen op de verwachtingen van de opdrachtgever. Je bent hierdoor in staat om als strategische gesprekspartner te fungeren. 
-Als programmadirecteur breng je marktpartijen, informatie en ontwikkelingen in beeld en maak je een inventarisatie van standpunten, belangen, conflicten, tegenstellingen en meningen. Het geheel breng je bij elkaar met als doel de realisatie van het Transitie programma. Je onderhandelt en creëert draagvlak bij de relevante actoren. 
-Je realiseert als programmadirecteur een effectief samenspel tussen het Transitie programma, de lijnorganisatie, de medezeggenschap en de omgeving. 
-Je hebt als programmadirecteur een heldere visie op de uitvoering van het programma binnen de bedrijfs-/en bestuurlijke uitgangspunten rekening houdend met de behoeftes van organisatie en management. Zo weet je binnen SSC-ICT de juiste beweging in gang te zetten en deze te bestendigen in de cultuur van SSC-ICT.
– Je geeft als programmadirecteur inhoudelijke sturing aan de sporen waarbij je jouw kennis van IT organisaties en IT gerelateerde inhoudelijke onderwerpen inzet en overbrengt aan de inhoudelijke spoortrekkers.
– Als programmadirecteur bouw je een netwerk met stakeholders van binnen en buiten de organisatie op, onderhoud deze en spiegelt op relevante ontwikkelingen.

Verantwoordelijkheden:
Je bent lid van het Directieteam en in die rol verantwoordelijk voor het Transitie Programma

Je bent als programmadirecteur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de strategische programmadoelstellingen en het creëren van (rand)voorwaarden. Daarnaast draag je bij aan het opstellen en realiseren van (meerjaren)strategische doelstellingen, (besturings)plannen en een begroting.

Je stuurt integraal op bedrijfsvoeringaspecten (personeel, informatie, organisatie, financiën, automatisering, communicatie en huisvesting) en draagt daarbij zorg voor efficiënte inzet van mensen en middelen, toegekende budgetten en nauwgezette (voortgangs)bewaking en monitoring.

Je geeft leiding aan een tijdelijk samenwerkingsverband en weet op collegiale wijze te inspireren en te verbinden. Het is belangrijk dat je er zorg voor draagt dat de gewenste bedrijfscultuur naar de gehele organisatie wordt uitgedragen middels voorbeeldgedrag en een transparant, veilig en stimulerend werkklimaat.

Eisen
– WO niveau
– Helikopterview op de ontwikkelingen binnen de organisatie en het ICT-domein van de (Rijks)overheid of een soortgelijke organisatie
– ICT, veranderkundige
– Ervaring met aansturen van complexe ICT gerelateerde veranderprogramma's met aandacht voor besluitvorming, politiek bestuurlijke gevoeligheid en de staande organisatie / meer dan 10 jaar ervaring
– Ruime leidinggevende ervaring in het aansturen van IT-organisatie en (ICT) professionals en kennis van IT gerelateerde inhoudelijke onderwerpen zoals security, architectuur en/of techniek. / meer dan 7 jaar ervaring 
– Ervaring met het begeleiden van grote reorganisatietrajecten (minimaal 1 traject)
– Een netwerk op strategisch niveau hebben, gesprekspartner zijn binnen de (Rijks)overheid

Competenties
– Je kunt inspirerend, collegiaal en samenbindend leiding geven. 
– Je kunt op alle niveaus opereren, van het bestuurlijke niveau tot de dagelijkse operatie. 
– Je bent een coach en motivator. 
– Je handelt vanuit betrokkenheid bij de publieke zaak. 
– Je bent klant- en resultaatgericht en flexibel, handelt innovatief en hebt durf. 
– Je bent omgevingsbewust en bestuurssensitief. 
– Je hebt visie Je bent ondernemend ingesteld. 
– Je bent een people manager

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners