Interim Concern Controller #KRTZ8726011

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 november 2022
Reageren tot 30 november 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Hoorn
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 23 maart 2023
Aantal uur 16 uur, 20 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De positie van concern controller bestaat pas een paar jaar. Deze functie  is in de afgelopen jaren vooral en alleen ingevuld vanuit financieel perspectief: de beheersing van de financiële risico’s in het kader van de P&C-cyclus. Wij zijn op zoek naar een kwartiermaker die aan de slag gaat met een specifieke opdracht. 

Wij zoeken tijdelijk een concerncontroller die als kwartiermaker aan de slag gaat. Er is behoefte aan integrale controlling, waarbij alle risico’s in de bedrijfsvoering van de organisatie actief en in samenhang beheerst moeten worden op basis van een jaarlijks control plan. Het benoemen en formaliseren van de rollen in het kader van het Three Lines of Defence-model moet daarbij  gaan helpen en maakt onderdeel uit van de opdracht. Door het ontbreken van dit integrale kader, is er onder andere geen duidelijke en consistente verbinding tussen budgetten, mensuren en uit te  voeren opdrachten (intern bekend als: ‘de driehoek’).
Je hebt inzicht in politieke, strategische, operationele en bestuurlijke processen en verhoudingen. Daarnaast ben je in staat om complexe materie begrijpelijk te vertellen of te verwoorden op papier.

De inhoudelijke opdracht
–   Maak in overleg met het management een basaal control plan waarbij de control items en de verschillende rollen helder zijn beschreven. Hierbij maak je gebruik van het Three Lines of Defence model;
–   Zorg in samenwerking met de financieel controller en de business controller voor een duidelijk, consistent en herleidbaar kader voor de ‘driehoek’, vergezeld van een implementatieplan.

 

  FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bedrijfskunde of economie;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als concerncontroller;
  • Aantoonbare werkervaring als concerncontroller binnen de overheid;
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met het inrichten en toepassen van het Three Lines Model als risicomanagementsysteem;
  • 20 uur per week beschikbaar.

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 6 apr 2023    Expertise: Growth hacker, Online marketeer, Overig (ICT - Data & Analyse), Overig (Marketing)
  Locatie: Leiden    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Administratief medewerker, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent, Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)
  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 30 mrt 2023    Expertise: Organisatieadviseur, Consultant, Projectmanager, Programmamanager, Processpecialist, Overig (Projectmanagement), Implementatiemanager, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Management & Consulting)
  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 26 mrt 2023    Expertise: Business analist, Overig (ICT - Data & Analyse)

  Onze partners