Interim Communicatieadviseur Vastgoed #KRTZ3273423 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Communicatieadviseur Vastgoed #KRTZ3273423

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 15 juli 2020
Reageren tot 19 juli 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Ben jij een gedreven en strategische ‘hands on’ communicatieadviseur die affiniteit heeft met maatschappelijk vastgoed? Dan zoeken we jou!

We zoeken iemand met een hands-on mentaliteit.

Wat ga je doen?

We zoeken een adviseur die kritisch meedenkt en sparringpartner is bij bestuurlijk complexe dossiers én de vertaling weet te maken naar tactisch en operationeel niveau waaronder het opstellen van communicatieplannen en de redactie van communicatieberichten. Het takenpakket is afwisselend en divers: van projectcommunicatie tot het versterken van het omgevingsbewustzijn en communicatievaardigheden van collega’s en communicatieadvies in bestuurlijk complexe dossiers. Je draagt actief bij aan een goede structuur van de projectcommunicatie met duidelijke werkafspraken met de verschillende projectleiders.

 • Uitvoering communicatie jaarplan 2020: Samen met de omgevingsmanager van Vastgoed werk je de prioriteiten voor 2020 voor de verschillende portefeuilles uit en geef je invulling aan de doelen, prioriteiten en activiteiten op het gebied van communicatie.
 • Versterken Omgevingsbewustzijn: Samen met de omgevingsmanager werk je aan het verder versterken en handelen van de omgevingsbewust en -management van de collega’s. Je zoekt de portefeuillemanagers en projectleiders actief op en adviseert gevraagd en ongevraagd. Je maakt communicatieprocessen inzichtelijk en draagt bij aan het vergroten van de (bestuurlijk- politieke) vaardigheden van het team door actieve coaching en voorbeeld gedrag.
 • Communicatie-ondersteuning op project- en programmaniveau: Je stuurt en beweegt mee op de uitvoering van de communicatiekalender. Je adviseert en stimuleert communicatieactiviteiten in projecten, in de voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming en ondersteunt in de uitvoering. In de complexe dossiers breng je krachtenvelden in beeld, ontwikkel je de communicatiestrategie en woordvoeringslijnen. Ook adviseer en ondersteun je bij de beantwoording van (raads- en politieke) vragen.
 • Verbinding bestuurscommunicatie: Je werkt samen met bestuurscommunicatieadviseur van diverse wethouders waaronder die van Vastgoed. In gezamenlijkheid verbind je de prioriteiten en speerpunten van het coalitieakkoord aan de communicatie.
 • Verbinding met de interne collega’s: De bouw- en verbouwprojecten worden voor en in nauwe samenwerking met collega’s in de organisatie uitgevoerd. Denk hierbij aan samenwerking met de beleidsvelden zoals Cultuur, Erfgoed, Welzijn, Zorg, Bereikbaarheid, Eigen huisvesting, Ruimte. Hierin werk je vooral samen met de communicatieadviseurs en projectleiders.
 • Breed inzetbaar: Daarnaast ben je breed inzetbaar voor communicatieprojecten binnen het Marketing- en Communicatienetwerk van de gemeente. De taken voor andere communicatieprojecten bij de gemeente omvatten de gemeentelijke communicatie in brede zin van advies tot en met uitvoering. Je bent multifunctioneel en breed inzetbaar.

Jij bent

Jij bent een gedreven communicatieadviseur die zich gemakkelijk beweegt in een politiek bestuurlijke omgeving én affiniteit heeft met vastgoed.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Communicatie of gelijkwaardig.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in communicatie advisering.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken bij overheidsorganisaties / gemeente.
 • Je hebt ervaring met of affiniteit met vastgoed.
 • Kennis van (en affiniteit met) de stad en/of gemeente.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 23 sep 2021    Expertise: Recruiter
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 23 sep 2021    Expertise: Recruiter
Locatie: Leeuwarden    Uiterste reactiedatum: 22 sep 2021    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 22 sep 2021    Expertise: Projectmanager

Onze partners