Interim Communicatieadviseur/Persvoorlichter #KRTZ3170906 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Communicatieadviseur/Persvoorlichter #KRTZ3170906

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 16 maart 2021
Reageren tot 21 maart 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 16 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 75 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Interim opdracht

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Je bent onze media-expert: je hebt een neus voor nieuws, onderhoudt relaties met de media en bent het aanspreekpunt bij persvragen. Je coördineert alles op het gebied van communicatie die naar buiten gericht is. Je richt je niet alleen op pers maar op het verdienen van aandacht in de buitenwereld in de breedste zin. Je bent breed inzetbaar en draait je hand niet om voor het maken en uitvoeren van een kort en krachtig communicatieplan met daarin de juiste middelen voor de juiste doelgroep.

Het maakt je niet uit of het gaat over paspoorten, jeugdzorg of het onderhoud van openbaar groen, want met jouw creatieve brein weet je er altijd iets moois van te maken dat landt op de plek waar het het meest effectief is. Je bent hands on en jongleert met tekst en beeld.  Jouw belangrijkste taken:

  • Persvragen beantwoorden. Daar goed over communiceren intern, bijvoorbeeld afstemmen met wethouders en inhoudelijke mensen;
  • Nieuws bijhouden en relevante nieuwsberichten in de organisatie verspreiden;
  • Deelnemen aan het ‘newsroom’ overleg met KCC en Communicatie en acties die daaruit voortkomen oppakken;
  • Deelnemen aan het wekelijkse communicatie-overleg, ene week een ‘stand-up’ kort en bondig en de andere week meer ruimte voor het bespreken van onderwerpen en samenwerking ;
  • Contact leggen met belangrijkste journalisten/media;
  • Het communicatie-onderdeel van een aantal projecten.  Dit gaat om advies over de juiste communicatie-inzet richting diverse publieksgroepen en stakeholders;
  • Schrijven van persberichten, webteksten en berichten voor social kanalen;
  • Communicatieplan (kort en bondig) maken voor diverse onderwerpen met een communicatiedoelstelling, denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als afval, laadpalen, herdenking of verkeerssituaties die tijdelijk veranderen;
  • Hands-on communicatieklussen oppakken die zich voordoen.

Dit ben je
Je weet alles over communicatiemiddelen, kent de wetmatigheden van social media en weet ze impactvol te gebruiken. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet je te bewegen in een complexe organisatie.  Je kunt omgaan met weerstand en onverwachte situaties. Je analyseert en handelt snel, je bent een echte doenker (denker én doener). En tenslotte bloei  je op in een dynamische werkomgeving: ook in tijden van grote hectiek houd je je hoofd koel.

Eisen waaraan je moet voldoen:

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur en/of persvoorlichter;
3. Minimaal 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur  en of persvoorlichter binnen een gemeente;
4. Uitstekende schrijfvaardigheid, aan te tonen door middel van een motivatie bij de reactie op deze vacature én minimaal 1 voor web  geschreven tekst inclusief bronvermelding (de motivatiebrief en web tekst moet als een document met het cv worden aangeboden).

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 apr 2021    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Gouda    Uiterste reactiedatum: 27 apr 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 28 apr 2021    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2021    Expertise: JAVA developer, Backend developer, Full stack developer

Onze partners