Interim Communicatieadviseur Arbeidsverzuim #KRTZ8224017 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Communicatieadviseur Arbeidsverzuim #KRTZ8224017

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 juli 2020
Reageren tot 13 juli 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het Programma Verzuimaanpak is op 1 april 2018 in het leven geroepen ter ondersteuning van de staande organisatie in het terugdringen van het arbeidsverzuim naar 5,9% in 2023. 

Het programma Bijzondere Zorg heeft ten doel invulling te geven aan de diverse vormen van bijzondere zorg voor medewerkers die door een arbeidsongeval of beroepsziekte deze vormen van bijzondere zorg nodig hebben. Dit programma is organisatorisch ondergebracht bij HRM en de programmaleiding rapporteert rechtstreeks aan het hoofd Veilig en Gezond Werken (VGW).

Beide programma’s liggen in elkaars verlengde en werken daarom ook nauwgezet samen. 

Rol communicatieadviseur
Als communicatieadviseur kun je zelfstandig de bestaande communicatiestrategie uitvoeren voor de middelgrote overstijgende opdrachten en deze vertalen naar een concrete communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen en meerdere projecten. Je voert de plannen zelf uit en je houdt de regie op uitwerking van activiteiten of middelen. Gezien de vraagstukken op Bijzondere Zorg is een creatieve inslag belangrijk. M.a.w. je moet makkelijk kunnen schakelen van strategie naar de inzet van creatieve middelen.

.In voorkomende gevallen voer je het intakegesprek van het plan. Hierbij kun je de hulp inschakelen van de communicatieadviseur van Communicatie die tevens verbonden is aan dit onderwerp. 

Je bent breed inzetbaar en daardoor in staat de meest voorkomende communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen.

In deze functie lever je activiteiten op die voortkomen uit de communicatiestrategie voor het programma en draag je zorg voor de uitvoering van de in- en externe communicatie rondom beide programma’s.

De communicatieadviseur wordt aangestuurd vanuit het programma Verzuim, door de programmamanager, maar heeft een functionele lijn met de afdeling Account en Advies van de dienst Communicatie.

  • Intake van communicatieopdrachten en verhelderen van de communicatievraag.
  • Communicatieadvies en – uitvoering van communicatiestrategieën.
  • Relatiebeheer.

  • Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt.
  • Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen.
  • Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Eisen:

  1. In de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een Communicatieadvies functie (werkzaamheden zoals beschreven in de verantwoordelijkheden en vakmatige taken); Binnen programma's omtrent verzuimaanpak, bijzondere zorg of gelijkwaardig.
  2. Je beschrijft een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar werkervaring met het volgende blijkt: 1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 2.Bepalen van- en opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 3. Communicatieadvies geven op-, en uitvoering van communicatiestrategieën; 4. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten inclusief bijbehorende deadlines;
  3. Je beschrijft een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar werkervaring met het volgende blijkt: 1. Pro-actief voorstellen doen t.b.v. het behalen van Communicatie (programma)-doelstellingen; 2. Relatiebeheer binnen communicatie; 3. Coaching van- en bewustwording bij communicatiecontacten;
  4. Werkervaring is opgedaan binnen de (Rijks)overheid, zodat men bekend is met werkwijzen, procedures en lijnen.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een goed onderbouwde motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 28 apr 2021    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 21 apr 2021    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Deventer    Uiterste reactiedatum: 22 apr 2021    Expertise: Trainer, Coach, Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2021    Expertise: JAVA developer, Backend developer, Full stack developer

Onze partners