Interim CISO (Information Security Officer) #KRTZ8982213

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 april 2020
Reageren tot 19 april 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 85 per uur
Salaris €4.500 - 5.000 €4.000 - 4.500 per maand
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Korte beschrijving:

Een uitkering aanvragen of scootmobiel bestellen: Gemeentezaken worden veelal digitaal. Om die processen vlekkeloos te laten verlopen, zijn wij op zoek naar een Informatie- en procesadviseur die in ons werkveld de informatie en processen met elkaar kan verbinden.

Je taken zijn:

Je bent adviseur van het management en medewerkers op het gebied van Privacy en Informatiebeveiligingsbeleid (P&IB-beleid). Je vertaalt wet- en regelgeving en het gemeentelijk beleid naar de praktijk. Je stelt het management door middel van rapportages en adviezen in staat om regie op de realisatie te voeren. Hierbij werk je samen met de twee andere CISO’s, collega-adviseurs en met medewerkers van het primaire proces bij projecten, de inrichting van applicaties, processen en koppelingen.

Als CISO heb je dan ook een belangrijke signalerende functie rond privacy en informatiebeveiliging. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, vaak op lastige en politiek gevoelige dossiers. Je signaleert zelfstandig knelpunten en draagt actief bij aan het oplossen hiervan.

Je belangrijkste klant is dan ook je collega. Je helpt hen met het veilig omgaan met informatie. Je advies kenmerkt zich daarom door de balans tussen de voorschriften vanuit beleid, weten regelgeving en de uitvoerbaarheid in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Je werkt in breder verband samen met de Concern Information Security Officer (CISO), de Functionaris Gegevensverwerking (FG) en de CISO’s van de overige organisatieonderdelen. Je werkt met hen samen voor een sterk beleid en om je bijdrage te leveren aan gemeente brede vraagstukken. 

Jij bent:

Je beschikt over een stevige persoonlijkheid en weet je onafhankelijkheid op te stellen. Je hebt lef en drive om als kartrekker te fungeren. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner. Je neemt verantwoordelijkheid en bent transparant. Verder:
 Heb je HBO werk- en denkniveau in een relevante richting (privacy recht of informatica). Je hebt een vakinhoudelijke basis. Je bent dan ook CIPP/e, CISSP-, CISM- of CISA- (of soortgelijk) gecertificeerd.
 Heb je minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van privacybescherming (GDPR), informatiebeveiliging (BIG/ BIO) en risicoanalysemethoden (DPIA, BIA etc.) en heb je mooie resultaten behaald.
 Ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen op vakgebied, bij voorkeur binnen de (gemeentelijke) overheid.
 Als het gaat om adviesvaardigheden ben je een topper. Je beheerst het spel van kracht en tegenkracht. Je kunt meeveren en tegengas geven. Je bent in staat om op basis van scenario's te adviseren en kunt kansen en risico's inzichtelijk maken, waarbij je staat voor je mening maar nooit star wordt. Je weet anderen hierin mee te krijgen.
 Ben je krachtig en professioneel. Je opereert zelfstandig maar je weet ook de verbinding te leggen naar je klant en partners.
 Ben je gericht op ontwikkeling en vernieuwing en vindt het leuk om vanuit je eigen perspectief mee te bouwen aan de ontwikkeling van de organisatie en de afdeling.
 Floreer je in een hectische omgeving.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners