Interim Change consultant ICT #KRTZ4581719

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 14 oktober 2021
Reageren tot 17 oktober 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2021
Aantal uur 40 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Doel van het Masterplan IT: “We verbeteren onze IT-dienstverlening in vijf samenhangende domeinen. Cloud en innovatie staan centraal bij de oplossingen die we kiezen.” We investeren in vijf technische domeinen: 1) Werkplek, 2) Netwerk, 3) Security, 4) Datacenter & Cloud, en 5) Continuous improvement. Deze domeinen worden in samenhang aangepakt en bestuurd. We hanteren een agile werkwijze, waarmee we sneller waarde zullen creëren, transparant zijn en de samenhang kunnen waarborgen.

Binnen het Masterplan IT wordt in het Domein Werkplek gewerkt aan de digitale werkplek van medewerkers. In 2019 en 2020 is de Microsoft 365 omgeving opgeleverd en hebben medewerkers veilige toegang tot het online platform gekregen. Nu staan wij aan de vooravond van de implementatie van een aantal nieuwe applicaties, waaronder dataclassificatie en databeveiliging doormiddel van Azure Information Protection (AIP). Daarnaast moet in een separaat project een ‘boost’ gegeven worden aan de kwaliteit en het gebruik van SharePoint Online.

Cruciaal voor deze implementatie is de adoptie door de eindgebruikers. Het technische werk is relatief makkelijk, echter is de implementatie afhankelijk van het verhogen en creëren van bewustzijn en het veranderen van gedrag. Om dit goed te begeleiden worden er diverse adoptie en change teams ingezet welke als onderdeel van een projectteam de en de verandering gaan begeleiden en ondersteunen.

Wij zoeken voor de periode van begin november voor drie maanden twee praktische, leergierige en resultaatgerichte projectmedewerkers adoptie en change. Optie tot verlenging is mogelijk. De medewerker krijgt binnen het project de volgende rol:

Jouw rol:
Als onderdeel van het adoptieteam ben je verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken en uitvoeren van de adoptieaanpak voor onze projecten. Samen met het technisch team zorg je ervoor dat de implementatie een succes wordt. Als adoptie medewerker sta jij in contact met de verschillende medewerkers. Je creëert bewustwording in samenwerking met communicatie. Daarnaast breng jij de medewerkers de juiste vaardigheden en kennis bij zodat zij effectief aan de slag kunnen gaan met, onder andere, AIP en SharePoint Online. Daarbij heb jij de vaardigheden in huis om de medewerkers te ondersteunen in hun werkzaamheden en eventuele vragen te beantwoorden.
 

Eisen:

• Minimaal HBO werk- en denkniveau;
• Minimaal 2 jaar ervaring met adoptietrajecten/change;
• Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
• Zelfstandig, accuraat, resultaatgericht, sociaal en communicatief vaardig;
• Beschikt over relativerings- en inlevingsvermogen. Heeft gevoel voor humor.
• Een proactief persoon, die flexibel en met ambitieuze tijdslijnen kan werken in een politieke organisatie met verschillende belangen en netwerken;
• Ervaring met het geven van trainingen is een pré
• Ervaring bij grote overheidsorganisaties (>4.000 fte) is een pré.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: den-bosch    Uiterste reactiedatum: 22 dec 2023    Expertise: Bestuurssecretaris, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Functioneel beheerder
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 10 dec 2023    Expertise: Content specialist, Webredacteur, Communicatiemedewerker, Communicatieadviseur, Overig (Communicatie), Content creator, Overig (Webredactie)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 dec 2023    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners