Interim Business Controller #KRTZ8482217 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Business Controller #KRTZ8482217

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 6 juli 2020
Reageren tot 12 juli 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor de afdeling HRM zijn wij met spoed op zoek naar een ervaren Business Controller.

Als business controller help je de sectorhoofden van de Dienst HRM met het behalen van hun doelstellingen. Door te toetsen én aan de voorkant te adviseren .

De Dienst HRM (2700mw's) heeft diverse doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan de instroomopdracht – het aannemen van zo n 17.000 nieuwe medewerkers in de komende 5 jaar –, de digitale HR dienstverlening optimaliseren en het beheersbaar houden van alle salarisbetalingen. Voor de sectorhoofden HRM, oftewel het managementteam, ben jij een belangrijke adviseur en sparringpartner.

Als business controller werk je graag aan resultaten in een omgeving die nog volop in ontwikkeling is. Jouw adviezen en documenten zijn helder en transparant. Je kent de regels en procedures, maar zoekt zonodig de grenzen op van wat mogelijk is om de doelen en de planning te behalen. Je denkt in kansen en voor jou is het glas altijd half vol. Daarnaast ben je stressbestendig en beschik je over een gezonde dosis humor.

Je werkt voornamelijk in Rotterdam. Hier werk je samen met drie andere businesscontrollers maar ook met bijvoorbeeld projectleiders en bestuursadviseurs. In sommige gevallen zul je ook weleens moeten afreizen naar één van onze andere locaties Eindhoven of Zwolle.

Het doel?
Een Dienst HRM die volledig ‘in control’ is en continue verbetert zodat zo'n 70.000 collega’s kunnen rekenen op excellente HRM dienstverlening.

  • Zorgdragen voor doorontwikkeling van business control en sparringspartner voor de dienst HRM;
  • Realiseren van de doelstellingen door mee te denken, eventuele risico’s in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen;
  • Verbeteren van de management informatie.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de jaarlijkse planning-en-controlcyclus. Zo adviseer je over het jaarplan en toets je de verantwoording daarvan. Je overlegt met het management en de financial controllers, haalt informatie op bij verschillende sectoren en laat data-analyses uitvoeren. Al deze informatie gebruik je om functionele rapportages te schrijven, op basis waarvan het management de juiste beslissingen kan nemen. Daarnaast draag je bij aan de noodzakelijke verbeteringen van de dienst op het gebied van interne beheersing. Zo bouw jij mee aan een beter beheersbare Dienst HRM.

 

De kernactiviteiten van de Business Controller zijn verdeeld over diverse taakgebieden, te weten procesmanagement rondom P&C cyclus, intern beheer, maar ook jaarplanning.

  • Coördinatie en bewaking jaarplanning en aanlevering vanuit de verschillende afdelingen voor de kwartaalrapportages;
  • Up to date houden van de processen;
  • Participeren in procesverbeteringen en risicobeheersingsvoorstellen.

Eisen:

  1. Je hebt minimaal een HBO opleiding met diploma afgerond, in de richting bedrijfskunde of bedrijfseconomie, eventueel aangevuld met de richting control.;
  2. Je hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring in een business controlefunctie, met als vakgebied HRM;
  3. Minimaal 5 jaar werkervaring in een zelfstandige business control functie, binnen een grote (1000+) en complexe (overheids)organisatie;
  4. Ervaring in een soortgelijke rol.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een goed onderbouwde motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Gouda    Uiterste reactiedatum: 27 apr 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 28 apr 2021    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2021    Expertise: JAVA developer, Backend developer, Full stack developer
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2021    Expertise: Service delivery manager, Management (ICT Algemeen & Change management), Overig (Management & Consulting)

Onze partners