Interim Allround Medewerker Datacenter #KRTZ6796169

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 27 mei 2020
Reageren tot 3 juni 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Driebergen
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau MBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Vanuit de vestiging wordt het dagelijks beheer en onderhoud van de betreffende de datacenters gecoördineerd. Ten behoeve van het beheer en onderhoud van de betreffende datacenters zijn we op zoek naar een beheerder computerruimte die zorgdraagt voor de beschikbaarheid datacenters (stroomvoorzieningen, koeling en fysieke beveiliging) als ook voor de ICT componenten (Servers-, storage- en netwerk- apparatuur)

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd gedurende openingstijden van 07:00 tot 23:00. tevens wordt er verwacht dat je je piketdiensten draait. Deze piketdiensten lopen van maandag tot en met zondag en vinden plaats op diverse datacenter locaties in Nederland. In het geval van calamiteiten dienen kandidaten op maximaal 70 minuten reistijd (woon-werk) van het kantoor te wonen.

Je bent verantwoordelijk voor het pro-actief beheer en begeleiding (leveranciers/ (Interne) klanten) van de datacenters inclusief alle aanwezige ICT componenten. De kandidaat valt direct onder de lead engineer (teamlead) en wordt uiteraard ingewerkt door collega's op verschillende datacenter locaties.

Je zorgt voor:

 • de beschikbaarheid en de conditie van de aanwezige datacenters;
 • de toegang tot en de bewaking van de datacenters;
 • begeleiding van leveranciers/klanten binnen/buiten de datacenters bij zowel onderhoud als storingen aan koelmachines, computers, ICT hardware, bekabeling, brandmeld centrales en IT racks etc.;
 • Het opstellen en verbeteren van procedures m.b.t. het gebruik van de datacenters en ziet toe op de naleving hiervan
 • voldoende capaciteit m.b.t. de datacenter voorzieningen (elektra, airco, netwerk en rack- indelingen)
 • het klimaat in de datacenters;
 • de beschikbaarheid en conditie van de IT hardware in de datacenters;
 • de (ver)plaatsing, aansluiting, verwijdering en afvoer van de IT hardware componenten stemt dit af met de betreffende leveranciers;
 • bijhouden van de indeling schema’s van de IT hardware componenten;
 • inventarisatie van de aanwezige hardware en herverdeling hiervan op een juiste wijze;
 • reizen/ consignatie diensten/ werken op onregelmatige tijden.

Eisen:

 1. CV en motivatie dienen in het NL aangeleverd te worden;
 2. Een afgeronde opleiding, op minimaal MBO-4 niveau, in de richting van installatie-, elektro- of koeltechniek, of gelijkwaardig.
 3. In de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring als Datacenter medewerker.
 4. Bereid om regelmatig (spoed)piketdiensten te draaien.
 5. In verband met de (spoed)piketdiensten, is de reistijd (woon-/werkverkeer) met het openbaar vervoer of de auto, maximaal 70 minuten naar standplaats.
 6. Werkervaring met het verrichten van operationele handelingen aan elektrotechnische installaties (denk hierbij aan verdeelinrichtingen, regelkasten en begrijpend lezen van installatietekeningen), en noodstroomvoorzieningen (zoals het testen van NSA’s en UPS-en), -binnen een datacenter.
 7. Werkervaring met het verrichten van operationele handelingen aan brandmeldinstallaties (zoals het verrichten van OP taken), en aan IT hardwarecomponenten (zoals het in en uitbouwen van hardware, vervangen van hardware componenten en patching), -binnen een datacenter.
 8. In de afgelopen 3 jaar, werkervaring met koeltechnieken (zoals storingsanalyses aan koelmachines en transportpompen).
 9. In de afgelopen 3 jaar, werkervaring met het maken, beheren en up-to-date houden van indelingsschema’s en vloerplannen t.b.v. datacenters.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 13 okt 2022    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Enschede    Uiterste reactiedatum: 10 okt 2022    Expertise: Directeur, Teamleider, Management (Financieel), Overig (Management & Consulting), Overig (Financieel)
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2022    Expertise: DIV medewerker, Overig (Administratief)

Onze partners