Informatie Architect #KRTZ589602

Opdracht informatie

Gepubliceerd op 1 maart 2023
Reageren tot 1 april 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Almere
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 september 2023
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior
ZZP tarief € 105 - € 120 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Ben jij op zoek naar een uitdagende rol waarin je kunt bijdragen aan grote wijzigingen in de informatievoorziening? Dan hebben wij de perfecte opdracht voor jou! Hello Professionals zoekt voor een gemeentelijke instantie in Almere een freelance Informatie Architect.

Als Informatie Architect draag jij bij aan vernieuwende architecturen en help je bij het opstellen van kaders en richtlijnen. Je krijgt de kans om het projectportfolio mede vorm te geven en te adviseren over aanpak, fasering en afbakening van projecten. Bij deze gemeentelijke instantie krijg jij de mogelijkheid om op innovatieve wijze naar vraagstukken te kijken en bij te dragen aan een duurzame en leefbare omgeving voor iedereen. Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin je kunt groeien en bloeien als professional.

De opdracht

In deze uitdagende rol draag je bij aan grote wijzigingen in de informatievoorziening door het opstellen van vernieuwende architecturen. Jij helpt mee met het opstellen van kaders en richtlijnen en adviseert over de toepassing van architectuurprincipes en -modellen. Jij krijgt de kans om het projectportfolio mede vorm te geven door te adviseren over de aanpak, fasering en afbakening van projecten. Als architect ben jij verantwoordelijk voor de samenhang van het applicatie- en gegevenslandschap en werk je nauw samen bij de herinrichting van bedrijfsprocessen en organisatiestructuren. Samen met het team ontwerp jij ketens van bedrijfsonderdelen, -functies en -processen. Jij bent ook niet bang om je handen uit de mouwen te steken bij architectuurvraagstukken die zich voordoen op het snijvlak met andere domeinen.

De opdrachtgever

Bij deze gemeentelijke instantie komen de dromen en ideeën van inwoners tot leven. Het dagelijkse werk draait om grote vragen over transities zoals klimaatverandering, energie, grondstoffen en afval. Als Informatie Architect treed je toe tot een omgeving waar pioniersgeest heerst en medewerkers op innovatieve wijze naar vraagstukken kijken. Hier krijg je de kans om op nieuwe manieren aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren aan een duurzame en leefbare omgeving voor iedereen. Kortom, een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin je kunt groeien en bloeien als professional.

Duur van de opdracht

De duur van de opdracht betreft minimaal 6 maanden met optie tot verlenging.

Functie -eisen

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring binnen een gemeente of lokale overheid;
  • Je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Ervaring in samenwerken op verschillende niveaus als sparringpartner voor management, business informatiemanagers en collega-architecten;
  • Academisch niveau van kennis en ervaring met informatie-architectuur;
  • Ervaring met methodes en tooling voor zowel inhoud als proces van architectuur;
  • Bekendheid met landelijke en internationale architectuurprincipes, modellen, standaarden en normen voor gemeente/overheid;
  • Kennis van applicaties, informatiemodellen en processen in het fysiek domein.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? Reageer dan op deze IT-freelance opdracht! Wij ontvangen graag je CV met hierin jouw motivatie, beschikbaarheid en uurtarief.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Online marketeer, Marketeer
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 29 mrt 2023    Expertise: Solution Architect, Digital strategy manager
Locatie: Rijswijk    Uiterste reactiedatum: 5 apr 2023    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker

Onze partners