Hoofd Afdeling Communicatie #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 30 mei 2018
Reageren tot 11 juni 2018
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 18 juni 2018
Eind datum 31 december 2018
Opleidingsniveau HBO, Universitair | WO
Ervaringsniveau Manager
Branche Gemeente
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Communicatie
De organisatie werkt als partner actief samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De wijze waarop we communiceren is verbindend, open, doelgericht en proactief. Zo ontwikkelen én behouden we duurzame relaties. Een innovatieve stad waarin het goed wonen, werken, ondernemen en recreëren is. De afdeling Communicatie helpt collega’s, partners én het bestuur deze ambitie iedere dag waar te maken. Dit doen wij door als deskundig partner te opereren. We bieden (strategische) advisering, coaching en concrete ondersteuning. Innovatief waar mogelijk en steeds op maat. Zo werken we met elkaar aan communicatie die het verschil maakt.

De afdeling Communicatie (20 fte, plus externe schil) bestaat uit communicatieadviseurs, (bestuurs)woordvoerders en specialisten.

Opdracht
Als hoofd Communicatie ontwikkel je en draag je zorg voor een samenhangend, strategisch en geïntegreerd communicatiebeleid. En richt je volgens het vorig jaar vastgestelde organisatieplan PROFessioneel en Dichtbij én de nieuwe communicatiestrategie Zichtbaar en Aanspreekbaar de communicatie infrastructuur verder in. Je hebt er plezier in collega’s te coachen en geeft hen ruimte om op eigen kracht het beste uit zichzelf naar boven te laten halen en de samenwerking te verbeteren. Je begeleidt de werving- en selectieprocedure voor het vaste afdelingshoofd die eind 2018 gaat beginnen.

Je bent een ervaren interimmanager met veel gemeentelijke ervaring. Je bent bereid het vastgestelde beleid verder uit te voeren, waarbij je natuurlijk persoonlijke accenten kunt aanbrengen. Je hebt naast een rijke managementervaring, vooral een begeleidende, coachende rol voor leergierige collega’s. Maar ook voldoende deskundigheid en ervaring op het inhoudelijke communicatievlak, zodat je een waardevolle sparringpartner bent.

Je bent als afdelingshoofd lid van het MT en adviseert college en management bij belangrijke onderwerpen en/of regelt de communicatie advisering en ondersteuning. Daarnaast ben je integraal eindverantwoordelijk voor de personele zaken en financiën. Je legt verantwoording af aan opdrachtgever directeur.

Eisen

  1. Minimaal een relevante afgeronde HBO/WO opleiding Communicatie 
  2. Heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in de afgelopen 15 jaar als interim manager in de functie van afdelingshoofd Communicatie bij de (semi) overheid.
  3. Heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in de afgelopen 10 jaar op het gebied van  gebiedscommunicatie en marketingcommunicatie 
  4. Is op de hoogte van en in staat te werken volgens de nieuwste social media en overige digitale communicatie inzichten en technieken , b.v. het opzetten van newsroom 
  5. Heeft minimaal 10  jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in de afgelopen 15 jaar in leidinggeven en advisering binnen een politiek bestuurlijke omgeving
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

    Uiterste reactiedatum: 28 jan 2021
Locatie: Enschede    Uiterste reactiedatum: 29 jan 2021    Expertise: Docent
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 28 jan 2021

Onze partners