Data analist #KRTZ416847 | KROOTZ Interim & ZZP

Data analist #KRTZ416847

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 17 augustus 2020
Reageren tot 24 augustus 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Regio Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 oktober 2020
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Senior
Branche Overheid, ICT
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Ben jij goed met data, kan jij zelfstandig dashboards bouwen en ben je goed in analyseren en meedenken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Met jouw kennis en kunde draag je bij aan de optimalisatie van de ketensamenwerking binnen de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH), informatie gestuurd handhaven en de inzet van de beschikbare capaciteit. Je gaat in gesprek met toezichthouders, juridisch handhavers, plantoetsers en het managementteam om alle wensen en mogelijkheden in kaart te brengen en hierna de nodige dashboards te bouwen.

Wij zijn op zoek naar een data analist die niet alleen de dashboards kan bouwen en data kan analyseren, maar ook mee denkt over alle mogelijkheden die de beschikbare data met zich mee brengt.

Werkzaamheden
Als data analist:

 • Ga je in gesprek met verschillende collega’s binnen VTH;
 • Bouw je verschillende dashboards;
 • Analyseer je de beschikbare data;
 • Denk je mee over mogelijkheden en kansen.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
De taakvelden van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) zijn  divers; ingediende (bouw)plannen worden getoetst, er wordt toezicht gehouden en gehandhaafd op de geldende bouw-, milieu- en nautische wet- en regelgeving.  We werken zoveel mogelijk gebiedsgericht binnen de afdeling. Er zijn vier (gebieds)teams, welke allen bestaan uit een aantal (bouw)plantoetsers, bouwinspecteurs, een nautisch inspecteur, een milieu-inspecteur en een aantal juridisch handhavers. De ketensamenwerking binnen VTH Oost wordt ondersteund door een aantal administratief ondersteuners.

Overige informatie in verband met Corona
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Kom je in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met je. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. Je voert het gesprek alleen.

Harde eisen:
 • Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je  beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau en heeft een vakgerichte opleiding of trainingen gevolgd, bijvoorbeeld gericht op SQL, BI of Tableau.
 • Je hebt ervaring met het samenstellen van datasets voor analyse en het uitvoeren van de analyse.
 • Je hebt ervaring met het bouwen van dashboards en uitleggen aan gebruikers.
 • Je hebt werkervaring binnen overheidsinstantie.
Wensen:
 • Je hebt ervaring in een bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt ervaring met scrum werken.
Persoonlijke competenties:
 • Zelfstarter
 • Pragmatisch
 • Stevig in je schoenen
 • Communicatief vaardig
 • Politiek sensitief
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 13 mei 2021    Expertise: Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2021    Expertise: Overig (ICT Software Development), JAVA developer
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 14 mei 2021    Expertise: Coach, Overig (Management & Consulting), Agile coach, Scrum master ICT
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 16 mei 2021    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners