Communicatieadviseur sociaal domein WSP

This job has been Expired

Communicatieadviseur sociaal domein WSP

 • Publicatie datum:19 oktober 2018
 • Aantal keer bekeken 457
0 Reacties
 • Start datum 05-11-2018
  Eind datum 05-11-2019
Opdracht omschrijving
Organisatie
Het Werkbedrijf  van de arbeidsmarktregio is een bijzondere samenwerking van overheid en sociale partners die zich inzet voor bijzondere werknemers. Het doel van de samenwerking is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk te helpen. De gemeente is namens het Werkbedrijf op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die samen met gemeenten, sociale partners en het UWV wil werken aan een communicatiestrategie die hier aan bijdraagt.
Binnen de arbeidsmarktregio werken diverse gemeenten en het UWV samen aan de uitvoering van een gezamenlijke agenda. Zij werken samen binnen het Werkgeversservicepunt. Het belangrijkste onderwerp op de agenda is de werkgeversbenadering. Een ander onderdeel binnen de arbeidsmarktregio is het Werkbedrijf. Het Werkbedrijf is een wettelijk verplicht overleg met sociale partners, UWV en gemeenten. Het werkbedrijf heeft een actieplan met daarin activiteiten die bijdragen aan het plaatsen van werkzoekenden die vallen onder de banenafspraak.
Met jouw communicatieadvies ondersteun je de deelnemende partijen bij het uitvoeren van dit actieplan, bijvoorbeeld door het enthousiasmeren van andere werkgevers door ondersteuning van het ambassadeursnetwerk en het promoten van trainingen voor werkgevers. Samen met vakgenoten bij WSP, UWV en sociale partners werk je aan een communicatieplan dat werkgevers in de regio informeert over de hoogwaardige dienstverlening van de samenwerkende partners in het werkbedrijf en werkgevers motiveert om een samenwerking aan te gaan.
Ben jij de communicatieprofessional die wel houdt van een uitdaging en voldoening krijgt door het helpen van deze doelgroep?
Opdracht / aard van de werkzaamheden
 • Is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een communicatiestrategie. De zichtbaarheid van het Werkbedrijf en de arbeidsmarktregio wordt vergroot, zowel intern als extern (bijvoorbeeld werkgevers en onderwijs);
 • Levert een bijdrage aan het communicatieplan WSP (als het belangrijkste vehikel voor de realisatie van de banenafspraak) en het stimuleren van het gebruik van het in het Werkbedrijf ontwikkelde instrumentarium, zoals de regionale toolbox, de ondersteunende mogelijkheden van sociale partners en de hoogwaardige dienstverlening van het WSP via de netwerken van werkgevers/ondernemers;
 • Schrijft teksten en maakt heldere presentaties;
 • Levert een bijdrage aan de organisatie van bijeenkomsten en verzorgt de promotie en communicatie;
 • Maakt gebruik van film en social media en zet dit in als communicatiemiddel;
 • Organiseert i.s.m. de communicatieadviseurs van gemeenten en partners in het Werkbedrijf  persmomenten voor de werkgeversbenadering en het Werkbedrijf;
 • Ondersteunt de leden van het Werkbedrijf bij hun communicatiebehoefte om andere ondernemers/werkgevers te enthousiasmeren om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en hun ambassadeursrol in te vullen. En enthousiasmeert werknemers/OR-leden om mensen met een arbeidsbeperking te omarmen als collega.
Eisen
1. Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 10 jaar;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving in de afgelopen 6 jaar;
4. Aantoonbare werkervaring opgedaan binnen een werkbedrijf/werkgeversservicepunt WSP in de afgelopen 5 jaar .