Client Financial Reporting Specialist

This job has been Expired

Client Financial Reporting Specialist

  • Publicatie datum:12 december 2018
  • Aantal keer bekeken 691
0 Reacties
  • Start datum 17-12-2018
    Eind datum 31-12-2019
Opdracht omschrijving

Voor onze opdrachtgever zoeken we een Client Reporting Specialist. De eerste maanden zal je met name operationeel bezig zijn met het facturatieproces van klanten. Na de 6 maanden zal je onderstaande werkzaamheden gaan oppakken.

De afdeling
De afdeling Client Reporting verzorgt beleggingenrapportages voor onze klanten. Klantportefeuilles worden geconstrueerd met behulp van verschillende beleggingsinstrumenten (o.a. beleggingsfondsen, losse beleggingen en alternatieve beleggingen) en vaak zijn de portefeuilles ondergebracht in complexe (juridische) structuren. Het interpreteren, berekenen en rapporteren van verschillende beleggingsspecifieke portefeuillekenmerken op verschillende niveaus (zoals rendement, risico, exposure en attributie) zijn de kerntaken van de afdeling.
Doel van de beleggingenrapportages is de klant grip geven op zijn vermogen. De klant kan hierdoor weloverwogen beleggingsbeslissingen kan nemen.

De functie
Ben jij een proactieve specialist die razend enthousiast wordt van het optimaliseren van processen? Maken wij jou blij met een rol waarin jij veel verantwoordelijkheid krijgt voor de opstelling van rapportages van onze klanten? Dan zoeken wij jou!
Jij zorgt ervoor dat de data van de rapportages volledig en juist is. Tevens ben je betrokken bij het berekenen van de performance en het facturatieproces voor deze cliënten. Je berekent/stelt dekkingsgraad, verplichtingen en “look through”. Daarnaast participeer je in diverse projecten, deze kunnen zijn: het uitdenken en implementeren van een nieuwe rapportage straat voor de verschillende klantgroepen zowel online als offline, het inbedden van performance tool maar ook het inbedden van nieuwe werkzaamheden van ons nieuwe kantoor in Londen met bijbehorende klanten. Je denkt proactief mee en levert een bijdrage aan het optimaliseren van de processen. Tevens draag je verbeteringen aan op basis van de klantbehoefte. Je inventariseert, analyseert en lost uitzonderingen en onjuistheden op met (interne) cliënten, tegenpartijen, andere banken, (centrale) marktpartijen, etc. binnen standaardprocedures. Houdt daarbij rekening met deadlines, internationale gebruiken en verschillende, en tegengestelde belangen. Verder fungeer je als sparringpartner voor onze Front Office en management.

Functie-eisen
Werken bij onze opdrachtgeve betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Daarnaast herken je je in het volgende profiel:
– Een afgeronde WO opleiding met voorkeur in een financiële richting
– Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring (geen senior)
– Proactief en innovatief karakter
– Integer en kwaliteitsgericht
– Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk (Moedertaal: Nederlands)
– Sterk analytisch vermogen