Chief Information security officer #KRTZ7546179

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 december 2019
Reageren tot 20 december 2019
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Almelo
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Startdatum: 13-01-2020

Einddatum: 13-06-2020 + verlenging

Beschrijving directie/afdeling
Eén van de directies van deze overheidsdienst is de directie Strategie en Middelen. Als CISO vorm je samen met de Beveiligingscoördinator het Cluster Beveiliging van het Stafbureau, waarbij het voornoemd Stafbureau onder de directie Strategie en Middelen valt.
 

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Bij het Ministerie werken we aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Goede informatiesystemen en digitalisering zijn daarbij van cruciaal belang. Net als de beveiliging van al die informatie. Jij levert als chief information security officer een belangrijke bijdrage aan het integrale beveiligingsbeleid.

Wegens tijdelijke (zwangerschaps) vervanging van de CISO is er in ieder geval van 2 januari 2020 tot 1 juni 2020 een positie vacant voor CISO. De medewerker draagt zorg dat de lopende zaken doorgang vinden. Het is belangrijk dat de aan te trekken tijdelijke medewerker een teamspeler is die op verschillende niveaus in de organisatie kan afstemmen en begeleiden.

In afstemming met de lijn wordt informatiebeveiliging doorontwikkeld en onderhouden. Eveneens in afstemming met de afdelingen informeer en adviseer je het verantwoordelijke lijnmanagement over risico’s die voortvloeien uit periodieke rapportages (control statements), incidenten of inbreuken. Dit doe je ook wanneer er sprake is van het niet naleven van de wet- en regelgeving.

Je adviseert als informatiebeveiligingsadviseur het lijnmanagement (on)gevraagd over kaders, strategie, plannen en inrichting van informatiebeveiliging. Jouw advies richt zich op het ontwerp en de uitvoering van beveiligingsmaatregelen, de monitoring op de werking van beveiligingsmaatregelen, het toezicht op de uitvoering van risicoanalyses, en het bepalen en accepteren van de restrisico’s voor de eigen organisatie.
 

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
• Je toetst processen en procedures die zijn opgesteld en uitgevoerd op aanvraag van het lijnmanagement, op de naleving van de gestelde kaders binnen wet- en regelgeving op het vlak van integrale beveiliging.
• Je begeleidt de implementatie van de BIR-maatregelen in onze informatiesystemen en infrastructuur.
• Je stelt periodieke rapportages op over informatiebeveiliging.
• Je coördineert en adviseert bij beveiligingsincidenten en treedt zo nodig op bij calamiteiten.
• Je implementeert en beheert het calamiteitenplan.
• Je zorgt voor de coördinatie van en het toezicht op verbeterplannen, bijvoorbeeld plannen die zijn opgesteld naar aanleiding van privacy impact assessments of audits op de systemen.
• Je organiseert kennissessies voor de Integraal Beveiligingsfunctionarissen (IBF’ers).

!!! Volgende eisen en wensen dienen duidelijk uit het CV moeten blijken !!!

 

Eisen:
– Het CV is maximaal 5 pagina’s lang en geschreven in de Nederlandse taal.
– Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de periode tot 1 juni 2020 met mogelijke uitloop van 5 maanden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
– Je beschikt over een hbo- of wo-opleiding op het gebied van informatiebeveiliging en/of informatietechnologie.
– Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als chief information security officer.
– Je bent minimaal 2 jaar als CISO werkzaam binnen de overheid geweest. Dit moet uit de CV van de aangeboden kandidaat blijken.
– Je hebt een motivatie toegevoegd waarin je toelicht waarom je geschikt bent voor deze functie en wat je voor ons zou kunnen en willen betekenen (maximaal 200 woorden – niet in de 3e persoon geschreven).

Wensen:

  • Je bent in het bezit van het certificaten: CISSP (Certified Information Systems Security Professional). Je dient bij uitnodiging het certificaat voor aanvang te overleggen.
  • Je bent in het bezit van het certificaat: CISM (Certified Information Security Manager). Je dient bij uitnodiging het certificaat voor aanvang te overleggen.
  • Je bent in het bezit van het certificaat: C/CISO (Certified Chief Information Security Officer). e dient bij uitnodiging het certificaat voor aanvang te overleggen.
  • Je hebt aantoonbare kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO/BIR), is gecertificeerd voor: ISO 27001 en 27002.
  • Je hebt bewezen kennis en aantoonbare ervaring op het gebied van advisering in een politiek-bestuurlijke context.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hoogeveen    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (Administratief), Functioneel beheerder, Management (Secretarieel), Management (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 11 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (ICT Algemeen & Change management), Management (IT Security), Management (ICT Support), Overig (ICT - Data & Analyse), Management (ICT - Beheer), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 okt 2023    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners