Casemanager Zorg en Ondersteuning WMO

Casemanager Zorg en Ondersteuning WMO

 • Publicatie datum:17 juli 2018
 • Aantal keer bekeken 3218
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO
  Ervaringsniveau Medior
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 13-08-2018
  Eind datum 31-12-2018
  Branche ervaring Gemeente
 • Soort contract ZZP, Tijdelijk projectcontract (payroll)
Hoofddorp, Netherlands
Opdracht omschrijving

Opdrachtomschrijving
Bij deze opdracht ligt het accent op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je bent verantwoordelijk voor de beoordeling van de zorgvraag en de situatie van inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben. Jij voert met deze inwoners het z.g. ‘keukentafel’ gesprek  en neemt besluiten over het al dan niet toekennen van WMO-voorzieningen en de bijzondere bijstand.
Als consulent voer je zelf geen hulp- en ondersteuning uit maar analyseer- en beoordeel je een situatie van de inwoner in zijn omgeving en specifieke situatie.
 
Taken
Je hebt direct contact met de inwoner met een hulpvraag en zijn directe omgeving en professionals die de inwoner al ondersteunen.
– Je analyseert de context van een inwoner en zijn omgeving en maakt samen met de inwoner een plan waarbij de gewenste verandering centraal staat, en waarin beargumenteert een voorstel voor ondersteuning (van eigen netwerk tot aan specialistische voorzieningen) wordt beschreven.
– Je voert taken uit die nodig zijn om de ondersteuning aan huishoudens te organiseren en te regelen, waaronder het nemen van een gemeentelijk besluit over al dan niet toekennen van een WMO maatwerkvoorziening.
– Je borgt – waar nodig – dat de inwoner weet wie in het vervolg de contactpersoon is (professional aan de voorkant) als er nieuwe vragen komen of andere oplossingen nodig zijn.
– Je informeert, ondersteunt en adviseert professionals in het netwerk bij vragen over cliënten, de te volgen route, en dergelijke, zodat zij inwoners goed kunnen helpen bij ondersteuningsvragen.
– Je draagt bij aan het bevorderen van de gewenste houding en gedrag bij professionals en collega’s bij de gemeente, bij de organisaties in het veld en de inwoners die uitgaat van de eigen kracht van inwoners en het realiseren van integrale oplossingen.
– Als dit voor de problematiek van het huishouden of de oplossing nodig is betrek je andere professionals of experts, of schakel je het team in.

Eisen

 • Aantoonbaar afgeronde HBO opleiding
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare relevante werkervaring als uitvoerend professional in het zorgdomein voor volwassenen die leven met een beperking, die maximaal 6 maanden geleden is opgedaan;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring bij een gemeente met de uitvoering van de WMO in het bijzonder hulpmiddelen, vervoer en woningaanpassingen;
 • Aantoonbare relevante werkervaring meer dan 5 jaar als uitvoerend professional in het zorgdomein voor volwassenen die leven met een beperking, die maximaal 6 maanden geleden is opgedaan;
 • Minimaal 6 maanden werkervaring GWS, die maximaal 6 maanden geleden is opgedaan; 
 • Je beschikt over de volgende competenties: analytisch vermogen; lef; overtuigingskracht en besluitvaardig; communicatief vaardig en samenwerkingsgericht;
 • Ervaring in het voeren van gesprekken met de doelgroep en het nemen van besluiten over in te zetten hulp.