Business Intelligence Analist binnen bancair

This job has been Expired

Business Intelligence Analist binnen bancair

 • Publicatie datum:19 december 2017
 • Aantal keer bekeken 555
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO, Universiteit
  Ervaringsniveau Senior
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 01 February 2018
  Eind datum 01 September 2018
  Branche ervaring Financiele dienstverlening
Amsterdam, Nederland
Opdracht omschrijving

 

Afdelingsprofiel
De afdeling Betalingsverkeer en Onderpand services (BOS) maakt deel uit van de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur (BVM). De kerntaken van de afdeling bestaan uit de grotendeels geautomatiseerde afwikkeling van het hoogwaardige interbancaire betalingsverkeer, bewaarneming van effecten en de afwikkeling van transacties voor monetaire beleids- en beleggingsoperaties. DNB biedt banken kredietfaciliteiten aan op basis van adequaat onderpand. Eén van de taken van de afdeling is het dagelijkse beheer van onderpandportefeuilles en het goed laten functioneren van het onderpandkader van het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). Daarbij is BOS verantwoordelijk voor het beoordelen van de beleenbaarheid van in Nederland uitgegeven fondsen. Specialisten houden zich bezig met het maken van analyses en leveren binnen het stelsel hun bijdrage door het beleid mede vorm te geven. Het speelveld waarin de afdeling zich bevindt is sterk aan verandering onderhevig. Verdergaande samenwerking op Europees niveau met betrekking tot betalings- en effectenverkeer biedt uitdaging voor de komende jaren. Je maakt deel uit van een professioneel team van enthousiaste collega’, er heerst een prettige, informele werksfeer op onze afdeling.

Functieomschrijving
Je bent een ambitieuze, resultaatgerichte young professional met affiniteit voor de financiële sector en een bewezen ‘track record’ op het gebied van business intelligence. Daarnaast ben je communicatief vaardig en heb je de nodige dosis organisatiesensitiviteit. Als business intelligence specialist ga je vorm en inhoud geven aan BI-processen en vertegenwoordig je het team in BI projecten. Je gaat werken in een omgeving waar contact met interne klanten/leveranciers en de Europese Centrale Bank centraal staat.

Inhoud van de functie:
Samen met collega’s werk je in een professioneel team en ben je onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van informatieanalyses en self-service-BI te stimuleren. Het doel is om een zo goed mogelijke integratie van data te realiseren ter ondersteuning van analisten en beleidsmedewerkers. In deze functie opereer je dagelijks tussen eindgebruikers en de datawarehouse specialisten/BI-functie van de ICT-afdeling. Als business intelligence analist heb je de volgende verantwoordelijkheden: Overleg met de gebruikersorganisatie of opdrachtgevers over (management)informatie, eisen en wensen, met als doel dit te vertalen naar een functioneel ontwerp met een (logisch) datamodel in afstemming met de betrokkenen. Opstellen en uitwerken van functionele eisen voor de te ontwikkelen informatiesystemen, inhoudelijk bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van het datawarehouse ontwikkelproces. Ondersteunen van eindgebruikers in Business Objects met totstandkoming van analyses en rapportages Opstellen en coördineren van een testplan; uitvoeren van de functioneel acceptatietest. Geven van functionele sturing aan ontwikkelaars bij de realisatie van het ontwerp. Opstellen van impactanalyses met daarin een kosten- en tijdsinschatting. Instrueren, begeleiden en coachen van projectmedewerkers op de business functionaliteit. Bewaken van de kwaliteit van de opgeleverde producten op basis van prestatie indicatoren, richtlijnen en standaarden/normen. Rapporteren over de voortgang van informatieanalyse werkzaamheden, zo nodig voorstellen doen tot bijsturing.

Eisen
– De kandidaat beschikt over een academisch/hbo werk- en denkniveau.
– De kandidaat beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse taal.
– De kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Business Intelligence Analist
– De kandidaat beschikt over de volgende competenties: uitstekende communicatieve vaardigheden, daadkrachtig, gestructureerd, nauwkeurig, proactief, richting gevend, doorzettingsvermogen
– De kandidaat is 36 uur per week beschikbaar.
– De kandidaat is beschikbaar vanaf 01-02-2018(of zoveel later als dat de screening uitgevoerd is) tot en met datum 01-08-2018.
– De werkzaamheden worden uitgevoerd ten kantore van DNB te Amsterdam.
– De kandidaat is beschikbaar voor een gesprek bij DNB te Amsterdam op 16 januari tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

Wensen
– De kandidaat beschikt over een:
• CBIP (Certified Business Intelligence Professional) certificaat
• Opleiding voor Dimensioneel modellering
• Opleiding voor Data Vault
• Opleiding voor Business Objects

– De kandidaat heeft ervaring met methodieken op het gebied van:
• BI modelleringstechnieken als Data Vault
• SQL
• Logisch en dimensioneel modelleren
• Business Objects
• Powerdesigner
• SAS EG
• Scrum

 

Het betreft hier een grote bank. Deze heeft procedures ingeregeld. Hou hier rekening mee.

De Bank wil helaas geen gebruik maken van de diensten van ZP’ers voor deze opdracht. We kunnen wel voorzien in een payroll oplossing hiervoor.

Voor deze aanvraag is de planning als volgt:
– 02/01 deadline voorstellen CV’s
– 10/01 uitnodiging voor intakes
– 16/01 tussen 9h00 en 17h00 intakes
– 18/01 voorlopige gunningen en afwijzingen (ook voor de kandidaten die niet voor een intake zijn uitgenodigd)