Big Data Engineer Java #8679

This job has been Expired

Big Data Engineer Java #8679

  • Publicatie datum:
  • Aantal keer bekeken 159
0 Reacties
Zwolle, Overijssel, Nederland
Opdracht omschrijving
Bedrijf: Overheid
Locatie: Zwolle
Type: Tijdelijk
Aantal uur per week: 36
Start datum: 15 mei 2017
Eind datum: 31 mei 2018
Uiterste reactie datum: 7 februari om 18:00 uur
Verlenging: Ja

Voor onze opdrachtgever, zoeken we een:

Big Data Engineer Java

Opdracht omschrijving

In het kader van de verbetering van de ICT-voorziening van de wordt momenteel aan een robuust platform gewerkt voor de informationele voorzieningen ten behoeve van de organisatie.

De dienst ICT realiseert onder meer de infrastructuur en de tooling voor deze informatievoorziening. Dit platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van hardware, database technologie, extractie- en eindgebruikerstools voor rapportage, analyse, werken met big data, ‘analytics’ en dergelijke. De omgeving is geschikt voor grootschalig gebruik en er wordt naast een oplossing voor gestructureerde data nu ook een oplossing voor ongestructureerde data (tekst, foto’s, social media, sensing etc.) geboden. Via o.a. te bieden analyse- en vrije-tekst (zoek)functies komen alle typen data geïntegreerd beschikbaar. De gebruiksvriendelijkheid en performance kan zich meten met de grote spelers in de buitenwereld. Voorzien wordt dat op deze manier nog veel meer data uit een groot aantal in- en externe operationele bronnen wordt ontsloten naast specifieke stromen van ongestructureerde data.

Het platform heeft inmiddels een centrale plaats in de informatievoorziening. Het groeit door naar een grootschalige omgeving van een voor wat betreft Nederland unieke omvang – in termen van gebruikers, gebruik en volume aan data.

Op deze omgeving worden op dit moment toepassingen gerealiseerd die het werk ingrijpend zullen veranderen in positieve zin. Hiermee kan jouw werk van grote impact zijn op de maatschappij in de komende jaren.

Voor de onderdelen Object Repository Services en Analytical Data Services wordt gebruik gemaakt van het Hadoop Data Platform (Apache Hadoop). Binnen de organisatie is door een toename van de werkzaamheden behoefte aan uitbreiding van het DevOps team.

Vakmatige taken

Als ervaren Big Data Engineer weet je hoe om te gaan met onzekerheden – daarvoor toon je in je werk de passende attitude (houding en gedrag).

Je staat open voor nieuwe zaken, bent van nature nieuwsgierig en leergierig. Werken in een dynamische en soms hectische omgeving past bij jou als persoon.

De gevraagde algemene kennis en ervaring bevat de volgende aspecten:

• Het aantoonbaar kunnen overdragen van state of the art kennis

• Op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het vakgebied

• Testen (TDD)

• Networking / security

• Scripting talen

Naast de implementeren en het onderhouden van software op het Hadoop Data Platform, participeren in het verder implementeren van functionaliteiten in de vorm van analytische processen, Predictive Analytics en het vastleggen en beschikbaar stellen van data (gestructureerd en ongestructureerd) m.b.v. deze omgeving.

Eisen

  • Een afgeronde en erkende opleiding op HBO/WO niveau in een ICT of informatica gerelateerde richting is een eis
  • In de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar aantoonbare hands-on ervaring met het realiseren van Apache Hadoop distributies in grootschalige (500+) professionele datacenter omgevingen.

Wensen

  • Geschoold middels het succesvol afgelegd hebben van relevante Hadoop en Linux trainingen.
  • Aantoonbare werkervaring met minimaal 4 van de ondergenoemde tools of skills:

Front- end codering en frameworks (HTML5 / JavaScript /AngularJs)
Scripting / dynamische talen zoals Python / bash / Ruby
Programmeertalen, zoals Java 8/ Scala / C / C ++
REST / JSON
Linux en Bash scripting
NoSQL (gedistribueerde) databases
Zoeksystemen (Lucene /ElasticSearch/SOLR )
DBMS
SQL

  • Ervaring met Agile software ontwikkelmethodieken
  • Aantoonbare kennis en ervaring in het omgaan met netwerk- en security aspecten die horen bij Apache Hadoop.