Arbeidsmakelaar (4fte)

This job has been Expired

Arbeidsmakelaar (4fte)

  • Publicatie datum:30 oktober 2018
  • Aantal keer bekeken 689
0 Reacties
  • Start datum 12-11-2018
    Eind datum 12-11-2019
Opdracht omschrijving

Omschrijving opdracht:
Als arbeidsmarktmakelaar maak je arbeidsmarktkansen voor werknemers van de organisatie inzichtelijk, opent netwerken en ontsluit vacatures, detacheringen, stages en werkervaringsplaatsen.

Wat ga je doen?
Je begeleidt de medewerkers van de organisatie naar vacatures in jouw regio, adviseert over realistische uitstroomkansen, maakt analyses op basis van harde data over de (regionale) arbeidsmarkt en geeft voorlichting over de arbeidsmarkt.  Je adviseert over opleidingsmogelijkheden om kansen te vergroten en onderbouwt je advies. Samen met de mobiliteitsadviseur begeleid je de medewerker en geef je input voor het VWNW onderzoek en het VWNW plan.

Je bent in staat een kritische analyse te maken en te schrijven over realistische kansen op de arbeidsmarkt en onderliggende factoren. Verder weet je de zelfredzaamheid en motivatie van de VWNW-kandidaten te stimuleren; je durft ook te confronteren. Je beschikt over een groot relevant netwerk in de regio waar je woonachtig bent.  Je hebt ervaring met werken bij een overheid en bij voorkeur ervaring met het VWNW-beleid van de rijksoverheid bij een ZBO. De organisatie heeft een landelijke dekking van arbeidsmarktmakelaars nodig en heeft daarnaast behoefte aan kennis op een aantal vakgebieden. Je moet hierbij denken aan projectmatige taken op het gebied van het organiseren van een flexpool, uitvoering geven aan de remplacantenregelingen of diepgaande kennis hebben van werken in het sociaal domein, zorg, onderwijs, het rijk, gemeenten of provincie. Je vindt het leuk om te praten over je vakgebied en voorlichting en workshops te geven. Je bent bekend met de mobiliteitsnetwerken en je treedt op als vertegenwoordiger van de organisatie. Je kunt tenslotte een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.