Agile Coach #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 26 oktober 2017
Reageren tot 12 november 800
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 6 november 2017
Eind datum 31 december 2018
Opleidingsniveau HBO, Universitair | WO
Ervaringsniveau Senior
Branche Financiële dienstverlening
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Agile Coach Infra
Klant heeft de eerste stappen gezet naar een nieuwe organisatie die volledig conform het Agile gedachtegoed werkt. Dit doen we vooral omdat we daarmee de dienstverlening aan onze klanten verder kunnen verbeteren. Maar minstens zo belangrijk vinden we het dat onze medewerkers daardoor hun werk met nog meer plezier gaan doen en de ruimte krijgen om iedere dag weer het beste uit zichzelf te halen.
De nieuwe organisatie is opgebouwd uit verschillende Tribes en Centers of Expertise. In een Tribe zijn professionals met verschillende expertises onderdeel van een Chapter. Binnen de Tribes werken we met zelfsturende, multidisciplinaire en autonome teams: de Squads. Dit model evolueert continu.
Wij zoeken een Agile Coach voor Infra die in een verantwoordelijke en coachende rol de nieuwe werkwijze en cultuur binnen Infra verder vorm kan geven.

 

Dit ga je doen
Als Agile Coach is je belangrijkste doel om de Squads, de individuele Squadleden en de organisatie zo goed mogelijk te helpen om zich de Agile manier van werken eigen te maken, mee te gaan in de beoogde cultuuromslag en daardoor in alle opzichten maximaal te presteren. Je eerste verantwoordelijkheid is daarin om de Squads te trainen en te coachen op het consequent en goed toepassen van de beginselen van Agile en de werkwijze continu te verbeteren.

Je bent een overtuigende en energieke Agile Coach met een passie voor communicatie, groepsdynamiek en coaching. Je gaat problemen niet uit de weg en bevordert continu gedragsverandering. Je neemt deel aan DevOps activiteiten zoals de sprint planning en retrospectives en je faciliteert coaching voor squad leden, Product Owners en IT Area Leads. Je wordt een rolmodel voor de DevOps manier van werken en bent een betrouwbare adviseur voor iedereen om je heen. Je creëert een werkomgeving met een samenwerkingscultuur en een focus op continu verbeteren. Het doel is om een betrouwbare infrastructure service aan de klant te leveren, en om een high performing agile organisatie te worden.

Wat ga je precies doen? Faciliteer en verbeter de DevOps manier van werken in squads en IT Areas:
• Introduceer DevOps manier van werken aan de squads en IT Infra Areas (bootcamps, workshops, training, 1-on-1 coaching).
• Ondersteun de rituelen en hulpmiddelen voor squads.
• Continu de volwassenheid van squads beoordelen aan de hand van een standaard DevOps maturity model, zodat eventuele gaten gesloten kunnen worden en er continu verbeterd kan worden.
• Training en workshop materiaal produceren en behouden, en best practices bijhouden voor Infra NL.
Ondersteun squads en chapters bij het behalen van hun purpose
• Uniformiteit borgen van verschillende rollen / functies mbt de verantwoordelijkheden en de belangrijkste concepten – b.v. faciliterend leidinggeven voor IT Area Leads, DoD en DoR voor Product Owners.
• Help squads om hun missie te (her)definiëren en dit te vertalen naar implementeerbare epics en user stories.
• Ondersteun de vormgeving van specifieke rollen, verantwoordelijkheden en deliverables in squads en chapters.
Bevorder samenwerking en overeenstemming tussen squads en chapters en hun belanghebbenden:
• Faciliteer overeenstemming en regelmatige afstem mogelijkheden tussen squads (PO overleg, marketplace). Daarnaast coach je Product Owners en Scrum Masters om zulke faciliterende taken over te nemen.
• Ondersteun chapters in het uitwisselen van kennis tussen squads en IT Areas.
• Coach squads, en vooral PO’s om regelmatig de dialoog aan te gaan met de klant.
• Leidt probleem oplossingssessies om de squads te helpen om belemmeringen te overkomen.

We zoeken iemand met:
• Diepgaande kennis van DevOps en Agile methoden inclusief het coachen van verschillende squads.
• Ervaring met Scrum (Backlog en sprint planning, review en marketplace) en expert met Lean.
• Expert op het gebied van de DevOps manier van werken (continu leveren, cross-functionele teams, ontwikkeling van cross-skilled squad leden).
• Ervaring met high-performing Agile of DevOps teams.
• Ervaring met coding of scripting tools zoals C++, Python of Bash.
• Kennis van virtuele omgeving en tools zoals VMware of vROps.
• Kennis van systeem configuratie en automatisatie tools zoals Puppet, Chef, Ansible.
• Professionele en intellectuele IT bekwaamheid op universitair niveau (minimaal bachelor).
• Uitstekend level van Nederlands en Engels (spreken en schrijven).

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hoogeveen    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (Administratief), Functioneel beheerder, Management (Secretarieel), Management (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 11 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (ICT Algemeen & Change management), Management (IT Security), Management (ICT Support), Overig (ICT - Data & Analyse), Management (ICT - Beheer), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 okt 2023    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners