Adviseur Techniek #KRTZ882506

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 27 november 2019
Reageren tot 2 december 2019
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Delft
Start datum 2 januari 2020
Eind datum 31 december 2020
Aantal uur 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, HBO+, Universitair | WO
Ervaringsniveau Medior, Senior
ZZP tarief € 95 per uur
Salaris 8000 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Hoofdlocatie van deze interim opdracht is: Delft
Ook zullen werkzaamheden plaatsvinden op de locaties: Rotterdam, Utrecht, Tilburg

Opdrachtbeschrijving
Het programma waarop je ingezet wordt is onderdeel van Centrale Informatie Voorziening, het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de Informatievoorziening. De opdracht van het programma is om ervoor te zorgen dat de I-strategie wordt door vertaald naar de Industriële Automatsering.

Dit betekent oa: 
•  De focus verschuift van nieuwe plannen maken, naar keuzes maken en concrete resultaten behalen.
•  We gaan naar meer standaard oplossingen en minder maatwerk: hierdoor wordt de keuzevrijheid beperkt. Het uitgangspunt is: één functie, één applicatie. Dit betekent ook standaardisatie van IV in GWW objecten.
•  We werken aan een robuuste basis (van kennis, IV infrastructuur en data) waarop we flexibel en kort-cyclisch IV-functionaliteiten kunnen aanbieden.

Het in projecten bediendomein borgen van de kwaliteit van de ontwerpprocessen, -oplossingen en –producten van de IA blokken. Een en ander op basis van de bestaande kaders en richtlijnen. In de projecten voorwaarden scheppen en adviseren over- en toezien op de naleving hiervan. Aanspreekpunt zijn voor projectorganisatie en opdrachtnemer.

Voor het ontwikkeltraject blokken Industriële Automatisering (IA), zijn we opzoek naar een Interim Technisch Manager. Je adviseert over en werkt mee aan:

  • je bent verantwoordelijk voor het integrale ontwerp, inclusief het raakvlakken met de objectdomein, verkeersgeleiding en scheepsvaartbegeleiding en opstellen van systeemarchitectuur.
  • je bent key speler in het ontwikkelteam, hij/zij beschikt over relevante kennis van bediendomein voor het project ORBB, Audio en Video.
  • je adviseert over de (project)organisatie over de aanpak, het gebruik van interne standaarden en richtlijnen
    – je werkt mee aan ontwikkeling, verbeteren en implementeren van relevante kaders en de werkwijzer IA Bouwblokken en kennisdeling
  • Deelnemen aan reviews en toetsen, zowel intern als extern.
  • Je hebt ervaring met technologische en organisatorische implementatie van verschillende standaard bouwblokken, kunnen beoordelen van systeemontwerpen en kunnen afstemmen en communiceren met stakeholders.

De standplaats is Delft.
Werkzaamheden kunnen ook plaatsvinden op meerdere plaatsen binnen Nederland.

 

Achtergrond opdracht
In Nederland staan we de komende jaren voor een forse uitdaging op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. De doelstellingen op deze terreinen kunnen we uitsluitend realiseren met de inzet van Informatievoorziening (IV) waarbij burgers, bedrijfsleven en partners centraal staan. Onderdeel van IV is de industriële Automatisering. In de I-strategie is bepaald dat de Industriële Automatsering als IV asset van strategisch belang is.

Organisatorische context en cultuur
De overheid is de uitvoeringsorganisatie. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
– Je hebt minimaal een HBO diploma in de richting (industriële) automatisering, elektrotechniek of vergelijkbaar.
– Je hebt aantoonbaar kennis van de overheid werkwijze “IA blokken”
– Je hebt aantoonbaar kennis en ervaring met Stakeholdermanagement, Changemanagement

Professionele kennisgebieden
– Architectuur (methoden, modelleer-technieken, tools, modellen, etc.)

Kwaliteitenprofielen
– Enterprise Architectuur

Werk- en denkniveau
– Het ontwerpen, realiseren en opleveren van complexe integrale industriële automatiseringssystemen voor beweegbare bruggen, sluizen, tunnels, verkeerscentrales, trein of metro.
– Het Ontwikkelen van systeemarchitectuur op basis van ISA95, ISA88, systems engineering en requirements engineering.
– In het coachen van Systeem architecten en ontwerpers/engineers op het gebied van architectuur, ontwerpen en Sparxsystems Enterprise Architecture.

Wensen
Competenties
• Je bent creatief en analytisch sterk, je weet mensen te motiveren en overtuigen en kunt goed samenwerken.
• Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Aanvullende kennis
• Je bent creatief en analytisch sterk, je weet mensen te motiveren en overtuigen en kunt goed samenwerken.
• Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
• Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie

Overige functiewensen
• Je hebt kennis van en ruime ervaring met het ontwikkelen van industriële automatiseringssystemen onder architectuur. Incl. Kennis van industriële gangbare besturingssystemen
2)Kennis van industriële gangbare netwerkconfiguraties
• Je hebt aantoonbare kennis van integrale systeemontwikkeling en systeemintegratie van industriële automatiseringssystemen in de lifecycle (van ontwikkeling tot en met beheer en onderhoud) en ziet de samenhang tussen processen, organisaties en techniek).

 

In het kader van de wet DBA kan deze opdracht wel door een ZZPer uitgevoerd worden, maar de verloning zal gebaseerd zijn op een payroll contract.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 4 okt 2023    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 27 sep 2023    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 4 okt 2023    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 30 sep 2023    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)

Onze partners